Kevin Schijven Kevin Schijven
25/08/2021 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/08/2021 16:30

Formule 1 reikt nieuwe prijs uit voor meeste inhaalacties met Bitcoin beurs Crypto.com, maakt Verstappen kans?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Formule 1 reikt nieuwe prijs uit voor meeste inhaalacties met Bitcoin beurs Crypto.com, maakt Verstappen kans

Foto: Gregory Reed/Shutterstock

De Formule 1 sport introduceert in samenwerking met cryptocurrency-exchange Crypto.com de ‘Overtake Award.’ Dat kondigt de F1 op 24 augustus aan:

De Overtake Award is een nieuwe prijs in de populaire autosport voor wie de meeste inhaalmanoeuvres met succes dit jaar heeft uitgevoerd. Het is de allereerste keer in de geschiedenis van de F1 dat een dergelijke prijs wordt uitgereikt.

Het persbericht meldt dat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel momenteel voorop loopt in de ranglijst. Echter krijgen we nog geen voorlopige stand te zien van alle coureurs, dus waar Max Verstappen op deze lijst staat, is nog onbekend.

De eerstvolgende Grand Prix zal dit weekend plaatsvinden op het circuit van Spa-Francorchamps in België. Dan krijgen we voor het eerst deze ranglijst te zien. De inhaalprijs zal pas overhandigd worden na de laatste race van dit jaar, dat zal zijn in december in Abu Dhabi.

Volgende week vindt voor het eerst in 36 jaar weer de F1 Grand Prix van Zandvoort plaats. Deze werd voor het laatst in 1985 gehouden. De top 3 bestond toen uit F1 legendes Nikka Lauda, Alain Prost en Ayrton Senna. Directeur Ben Pincus van de F1 zegt het volgende over de samenwerking:

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Crypto.com uit te breiden met de introductie van de Overtake Award. De Crypto.com Overtake Award geeft ons de kans om het instinct van coureurs te vieren om gedurfde en strategische bewegingen te maken die de kwaliteiten weerspiegelen die nodig zijn bij het handelen in cryptocurrency.”

Bitcoin (BTC) handelsplatform Crypto.com werd begin dit jaar de officiële sponsor van het Aston Martin team. Dat is toevallig ook het nieuwe team van Vettel. Daarnaast sloten ook Chiliz (CHZ) en Tezos (XTZ) meerdere partnerschappen dit jaar af met F1 teams.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie