Timo Bult Timo Bult
19/02/2022 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2022 13:05

FTX president: ‘Bitcoin zal koppositie verliezen aan altcoins’

icon-ethereum
Ethereum nieuws
FTX president: 'Bitcoin zal koppositie verliezen aan altcoins'

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

Bitcoin (BTC) aan kop; dat is het bekende beeld van de cryptomarkt zoals we dat altijd hebben gekend. Maar als het aan de president van FTX.US ligt zal dat er in de toekomst anders uit gaan zien. Volgens hem zullen cryptocurrencies als solana (SOL) en ethereum (ETH) namelijk langzaam BTC’s marktaandeel verkleinen!

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

FTX president: In verloop van tijd grotere altcoins

De president van FTX.US, Brett Harrison, deed zijn uitspraken tijdens een interview met CNBC’s Squawk Box. FTX.US is de Amerikaanse tak van de inmiddels wereldwijd bekende crypto exchange FTX. De exchange heeft de afgelopen tijd een enorme groei doorgemaakt.

Harrison verwacht dat de huidige trend van de afnemende bitcoin dominantie door zal zetten in de toekomst. De bitcoin dominantie is het aandeel dat de marktwaarde van bitcoin heeft in de totale cryptomarkt. Lang overschaduwde de waarde van BTC de rest van de cryptomarkt. Die schaduw is gedurende de afgelopen 10 jaar echter dimmer geworden met de bitcoin dominantie nu kleiner dan 50%.

“Activa zoals ether, andere alternatieve proof-of-stake-activa zoals Solana en deze andere altcoins stijgen allemaal in termen van marktkapitalisatie. In de loop van de tijd zullen we zien dat steeds minder van het totale marktaandeel afkomstig is van slechts één coin, Bitcoin alleen.”

Institutionele investeerders wachten af met crypto

De groei van deze altcoins hangt echter in hoge mate af van wet- en regelgeving wereldwijd. “We hebben honderden gesprekken met pensioenfondsen en grote banken die in crypto willen stappen,” zegt Harrison. Maar “velen wachten nog met het overhalen van de trekker.”

“Het is een kwestie van naleving en regelgeving en velen wachten om de trekker over te halen voor meer duidelijkheid over de regelgeving in de VS en rond de exchanges zoals de onze.”

Ondertussen blijft FTX zijn marktpositie op de cryptomarkt verder versterken. Onlangs was een FTX reclame te zien tijdens de Super Bowl, een evenement waar jaarlijks meer dan 100 miljoen Amerikanen naar kijken.

Advertentie

FTX bitcoin $5.000 prijsvraag

Wil jij $5.000 aan stablecoins winnen? Raad het aantal munten in de glazen pot, en win 5.000 USDT ter waarde van $5.000. Waarom nou deze prijsvraag? Het is vergelijkbaar met bitcoin mining, maar dan gedaan door jou, zonder computer. Raad het antwoord en je wordt beloond in crypto!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie