Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
29/10/2019 16:16 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2019 16:16

Koffie met CI: het crypto nieuws van week 43

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
koffie_met_CI_samenvatting_cryptocurrency_en_blockchain_nieuws

De koers van bitcoin wist aan het begin van vorige week aardig te stijgen. Toch bleek de weerstand bij $8.300 te sterk. De meest dominante cryptocurrency testte deze weerstand tot driemaal toe, waarna de koers flink daalde en support vond op $7.900. Woensdag hield ook deze support het niet, waarna bitcoin maar liefst $500 aan waarde in drie uur verloor. De koers maakte vervolgens een low op $7.296 en daarna werd er support gevonden op $7.500.
Er volgde een aantal dagen van zijwaarts trading, waarbij de koers nagenoeg gelijk bleef. Op zaterdag voltrok zich, zoals je vast hebt meegekregen, een flinke stijging. De bulls slaagden erin om de koers door de weerstandszones bij $8.000, $8.500, $9.000 en $10.000 te drukken. Deze stijging was de op drie na grootste prijsbeweging in de geschiedenis van bitcoin. Op zondag zakte de koers weer terug onder de psychologische grens van $10.000. Gisteren testte BTC de weerstand bij $9.800 twee keer, maar tevergeefs. Op het moment van schrijven is bitcoin $9.354 waard op CoinMarketCap, na 0,34% te zijn gedaald in de afgelopen 24 uur.
Waardoor werd de grote, positieve prijsbeweging van bitcoin veroorzaakt? Volgens een aantal technisch analisten duidde de grafieken al op een aanstaande koersbeweging van formaat, anderen beweren dat het iets te maken heeft met de ontwikkelingen in China.
De Chinese president Xi Jinping noemde blockchain-technologie afgelopen week een belangrijke technologische innovatie. Daarnaast gaf hij aan blockchain sneller te willen adopteren om zo innovatie in het land te stimuleren. De Chinese centrale bank riep commerciële banken in China op om blockchain te implementeren en er werd ook een nieuwe wet met betrekking tot cryptocurrencies in China aangenomen.
De grote stijging van de bitcoin-koers werd niet alleen door traders opgemerkt. Zo vestigde Bakkt, het handelsplatform voor bitcoin futures, afgelopen week twee keer een nieuwe all time high (ATH). Bakkt liet tevens vorige week weten dat het handelsplatform in december 2019 optie-contracten wil gaan aanbieden.
Heb je gisteren de Ask Me Anything (AMA) -sessie met onze analisten David van Ineveld en Michiel Ipenburg gemist? Een uur lang gaven beide heren, bekend van hun wekelijkse technische analyse columns en hun welkome bijdragen aan ons gratis Telegram-kanaal en ons platform voor members, antwoord op vragen van het publiek en voerden ze discussie. Klik hier om de AMA van gisteren terug te kijken.
Heb je de wekelijkse column van David gemist? Hij bespreekt het gevecht om de 50 moving average (MA) en de 200 MA, flinke stijging van afgelopen zaterdag en waar hij de komende week en de komende weken op gaat letten. Klik hier om zijn column alsnog te lezen. Deze wil je niet missen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie