Rico Engelbarts
28/06/2019 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2019 17:22

Mike Novogratz verkocht "een klein beetje bitcoin" maar heeft spijt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De drie grootste fouten die cryptocurrency traders maken volgens Mike Novogratz

In een interview met Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital Holdings, merkt de miljardair op dat hij afgelopen woensdag een klein beetje van zijn bitcoin (BTC) heeft verkocht. Echter zegt hij er spijt van te hebben dat hij er niet meer heeft gekocht. Aldus Novogratz in een interview met CNBC op donderdag.
Een van de redenen dat hij de bitcoin verkocht was het feit dat de koers als een tijdje een parabolische groei doormaakt. “Wanneer je parabolisch gaat, moet je wel,” aldus Novogratz.
Daarnaast zegt Novogratz spijt te hebben. Hij zei: “Als je perfect was geweest had je een hele hoop bitcoin verkocht.” Hijzelf heeft namelijk maar “een klein beetje” verkocht, terwijl hij zelf zegt dat hij op dat moment “heel veel” had moeten verkopen.
Novogratz blijft echter bullish. In het interview haalde hij Libra aan, de cryptocurrency van social media-gigant Facebook. Volgens hem was de onthulling van de cryptocurrency een belangrijke trigger voor de koers om door de $10.000 heen te kunnen breken. Hij zei:

Een van de grootste bedrijven ter wereld zegt dat ze geloven in cryptocurrencies. Als je een institutionele belegger bent die zich nog steeds zorgen maakt kan dit je veel meer vertrouwen geven.

Hem viel ook op dat het meeste volume afkomstig is uit China. Het lijkt er dan ook op dat veel Chinezen bitcoin gebruiken om hun kapitaal uit het land te krijgen.
Volgens hem heeft dit vooral te maken met het feit dat de overheid van het land het steeds lastiger maakt om geld uit het land te krijgen. De overheid wil namelijk meer controle over de fiat-valuta van het land, de yuan. Echter heeft dit er juist toe geleid dat Chinezen meer in bitcoin zijn gaan investeren.
Ten slotte deed Novogratz ook nog een soort van prijsvoorspelling. Hij verwacht namelijk nu dat bitcoin tussen de $10.000 en $14.000 zal blijven handelen voor de komende periode.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie