Rico Engelbarts
28/06/2019 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/06/2019 17:22

Mike Novogratz verkocht "een klein beetje bitcoin" maar heeft spijt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
De drie grootste fouten die cryptocurrency traders maken volgens Mike Novogratz

In een interview met Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital Holdings, merkt de miljardair op dat hij afgelopen woensdag een klein beetje van zijn bitcoin (BTC) heeft verkocht. Echter zegt hij er spijt van te hebben dat hij er niet meer heeft gekocht. Aldus Novogratz in een interview met CNBC op donderdag.
Een van de redenen dat hij de bitcoin verkocht was het feit dat de koers als een tijdje een parabolische groei doormaakt. “Wanneer je parabolisch gaat, moet je wel,” aldus Novogratz.
Daarnaast zegt Novogratz spijt te hebben. Hij zei: “Als je perfect was geweest had je een hele hoop bitcoin verkocht.” Hijzelf heeft namelijk maar “een klein beetje” verkocht, terwijl hij zelf zegt dat hij op dat moment “heel veel” had moeten verkopen.
Novogratz blijft echter bullish. In het interview haalde hij Libra aan, de cryptocurrency van social media-gigant Facebook. Volgens hem was de onthulling van de cryptocurrency een belangrijke trigger voor de koers om door de $10.000 heen te kunnen breken. Hij zei:

Een van de grootste bedrijven ter wereld zegt dat ze geloven in cryptocurrencies. Als je een institutionele belegger bent die zich nog steeds zorgen maakt kan dit je veel meer vertrouwen geven.

Hem viel ook op dat het meeste volume afkomstig is uit China. Het lijkt er dan ook op dat veel Chinezen bitcoin gebruiken om hun kapitaal uit het land te krijgen.
Volgens hem heeft dit vooral te maken met het feit dat de overheid van het land het steeds lastiger maakt om geld uit het land te krijgen. De overheid wil namelijk meer controle over de fiat-valuta van het land, de yuan. Echter heeft dit er juist toe geleid dat Chinezen meer in bitcoin zijn gaan investeren.
Ten slotte deed Novogratz ook nog een soort van prijsvoorspelling. Hij verwacht namelijk nu dat bitcoin tussen de $10.000 en $14.000 zal blijven handelen voor de komende periode.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie