Roy van Krieken Roy van Krieken
19/12/2023 15:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2023 13:43

Nieuwe aanvraag voor een ‘klimaatvriendelijke’ Bitcoin ETF

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
duurzaam-bitcoin-BTC-ESG-ETF

Foto: Shutterstock/Mabeline72

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft 7RCC, een bedrijf gespecialiseerd in klimaatbewuste investeringen, een aanvraag ingediend voor een unieke spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) die de cryptowereld een milieuvriendelijke wending zou moeten geven.

Innovatieve samenstelling van de ETF

De voorgestelde ETF van 7RCC is niet zomaar een beleggingsfonds; het is een mix van 80% Bitcoin en 20% koolstofkredietfutures. Deze unieke samenstelling is gericht op investeerders die milieu-, sociale en governance (ESG) principes naleven en/of belangrijk vinden. Het doel van het fonds is om zowel de veranderende koers van BTC, als de waarde van koolstofkrediet bij elkaar te voegen. Op deze manier krijgt een Bitcoin ETF toch nog een duurzaam tintje.

Crypto exchange Gemini zal volgens de aanvraag de bewaarder worden van alle bitcoins die via het beursfonds gekocht zullen worden. Volgens Gemini zal het fonds investeerders in staat stellen om “de innovatieve aard van Bitcoin in evenwicht brengen met het vooruitstrevende rijk van de koolstofkredietfutures”

Duurzaamheid en bitcoin

Nate Geraci, een bekende ETF expert, merkte op dat het slechts een kwestie van tijd was voordat een ‘ESG’ Bitcoin ETF op de markt zou komen. Met dit nieuwe fonds biedt 7RCC naar eigen zeggen een kans voor investeerders om hun portfolio’s te diversifiëren en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Deze innovatieve stap van 7RCC toont aan dat de cryptomarkt niet alleen rijp is voor groei en diversificatie, maar ook steeds meer rekening houdt met duurzaamheid. De integratie van Bitcoin en koolstofkredietfutures in één ETF is een baanbrekend initiatief dat de weg kan vrijmaken voor meer ESG-georiënteerde crypto-investeringsopties.

Dit terwijl de crypto industrie, en met name Bitcoin, veel kritiek over zich heen krijgen vanwege de uitstoot van bepaalde proof-of-work (PoW) netwerken. Zo zou het Bitcoin netwerk veels te veel stroom gebruiken in een tijd waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt. De komst van ESG-beursfonds is dan ook een goede ontwikkeling.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie