Roy van Krieken Roy van Krieken
13/02/2022 07:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2022 07:55

Uber CEO: ‘Wij gaan absoluut cryptocurrencies als betaalmiddel overwegen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

 

De razendpopulaire alternatieve taxidienst Uber zal vroeg of laat in zee gaan met crypto betalingen. Dat maakte de CEO van het bedrijf, Dara Khosrowshahi, onlangs in een interview met Bloomberg bekend. We zullen echter nog wel even moeten wachten, want volgens de CEO is het juiste moment nog niet aangebroken.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Uber en crypto betalingen

Uber gebruikers zullen in de toekomst hoogstwaarschijnlijk voor hun ritten kunnen betalen in de vorm van cryptocurrencies. Volgens Khosrowshahi zijn de mogelijkheden van de crypto industrie enorm. Wel zijn er op dit moment nog bepaalde problemen die ervoor zorgen dat Uber op dit moment nog niet de grote stap kan nemen.

“Ik denk dat op dit moment wat we zien met Bitcoin (BTC) en sommige van de andere crypto’s, dat ze vrij waardevol zijn als een opslagplaats van waarde,” zei Khosrowshahi. “Het uitwisselings mechanisme is duur, het is niet geweldig voor het milieu.”

Vooral het feit dat de transactiekosten hoog zijn en dat cryptocurrencies zoals bitcoin een impact hebben op het klimaat is voor Khosrowshahi een heikel punt. Hij verwacht echter dat deze problemen in de toekomst opgelost zullen worden. Op dat moment zal Uber serieus overwegen om crypto betalingen te gaan ondersteunen. Ze houden de ontwikkelingen in ieder geval nauwlettend in de gaten.

Crypto adoptie

Uber is het slechts het laatste voorbeeld van een reusachtig bedrijf dat mogelijk betalingen met crypto gaat accepteren of op een andere manier in zee gaat met de crypto industrie. De adoptie van crypto lijkt de laatste tijd werkelijk in een stroomversnelling te geraken.

Volgens een rapport van de Amerikaanse bank Wells Fargo bestaat zelfs de kans dat er een fase van ‘hyper-adoptie’ aanstaande is. Dit rapport vergeleek de huidige staat van de crypto industrie met die van de vroege dagen van het internet in de jaren ‘80 en ‘90. In een dergelijk scenario zullen enorm veel grote bedrijven het crypto ecosysteem omarmen en dit zou natuurlijk als muziek in de oren klinken voor menig crypto investeerder.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie