Roy van Krieken Roy van Krieken
09/02/2022 14:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2022 14:23

“Vonk in het kruitvat” kan bitcoin en ethereum katapulteren

icon-ethereum
Ethereum nieuws
“Vonk in het kruitvat” kan bitcoin en ethereum katapulteren

Foto: Panrinya panplang/Shutterstock

De koersen van zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) laten eindelijk weer wat tekenen van leven zien na een paar maanden van constante neerwaartse prijsdruk. De vraag die bij veel crypto investeerders op het moment speelt heeft dan ook alles te maken met mogelijke prijs doelen in 2022. Volgens een rapport van FSInsights, een financieel onderzoeksbureau, zal vooral de tweede helft van dit jaar behoorlijk wat vuurwerk in petto hebben.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin $220.000

In het rapport worden een aantal mogelijke factoren benoemd die gezamenlijk ervoor kunnen zorgen dat de bitcoin koers tot nooit eerder vertoonde hoogtes zal stijgen. Daarnaast geeft het rapport aan dat de prijs van bitcoin op het moment eigenlijk nog veels te laag is vergeleken met andere markt cycli in het verleden.

Vooral de vraag en het aanbod van bitcoin biedt een realistische kans op een enorme koersstijging in de nabije toekomst. Het totale aanbod van bitcoin is voor zeker 75% illiquide; deze bitcoins staan vast in lange termijn opslag en bewegen niet. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar bitcoins door een vorderende adoptie van instituties en traditionele investeerders alsmaar.

“De huidige aanbod dynamiek kan het best omschreven worden als een kruitvat. De vraag blijft wie de lucifer aansteekt.”

Volgens het rapport van FSInsights hoeft er in een dergelijke omgeving maar een enkele vonk te ontstaan die het hele kruitvat tot ontploffen zal brengen. Indien dat gebeurt verwacht FSInsights in de tweede helft van 2022 een bitcoin prijs van $220.000.

Ethereum $12.000

Niet alleen bitcoin heeft een kans om gekatapulteerd te worden door een gunstige aanbod dynamiek. Ook ethereum kan volgens het rapport van FSInsights een gigantische impuls doormaken gedurende dit jaar.

De belangrijke EIP-1559 update en de aankomende merge van de Ethereum consensus layer met de execution layer, hetgeen voorheen bekend stond als de ETH 2.0 update, zullen in grote mate bijdragen aan een gunstige aanbod dynamiek. Deze twee zaken gecombineerd zorgen er namelijk voor dat het Ethereum netwerk deflatoir kan worden.

“Hoewel we niet noodzakelijk geloven dat dit ETH ‘gezond’ geld maakt, is het zeker gunstig voor de prijs.”

Volgens het rapport is dit vervolgens mogelijk enorm gunstig voor de prijs van ether tokens. Om die reden voorspelt het rapport een ethereum prijs van zeker $12.000 voor het einde van dit jaar.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie