Timo Bult Timo Bult
11/03/2020 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2020 19:00

Waarom Bitcoin en cryptocurrency steeds meer mainstream worden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom Bitcoin en cryptocurrency steeds meer mainstream worden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Waar de opkomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies in eerste instantie voortkwam uit een soort rebellie, lijkt het concept van een decentrale wereld nu een steeds meer een trend te worden die mainstream wordt.
Blockchain-technologie, de technologie waar cryptocurrencies op gebouwd zijn, heeft al voet aan de grond gekregen in verschillende sectoren. Zo zijn bemoeien overheden zich ermee, heeft het de interesse van banken en zijn er steeds meer bedrijven die zich in de technologie interesseren. Cryptocurrencies worden mainstream en mocht je het gemist hebben, de onderstaande ontwikkelingen bekrachtigen die ontwikkeling.

Bitcoin stijgt, is de correctie voorbij? Analyse van BTC, ADA en SUI
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Betalen met crypto

Een aantal jaar geleden kon je met je bitcoin (BTC) alleen terecht bij de enthousiasteling die iets voor de moeder aller cryptocurrencies wilde verkopen. Nu kan je met je crypto terecht bij grote bedrijven zoals Microsoft, McDonalds, Tesla, Apple en Starbucks. Daarbij zijn er meer dan 75.000 bedrijven op Shopify die ook bitcoin als betaalmiddel accepteren.

Advertentie

Facebeooks Libra

Het nieuws omtrent de eigen cryptocurrency van social media-gigant Facebook kan je bijna niet zijn ontgaan. Mocht de Libra ooit het licht zien dan zal het een flinke impact hebben op de manier waarop we elkaar waarde versturen. De vraag blijft of de coin ooit live zal gaan aangezien het project veel kritiek heeft ontvangen.

Bitcoin koers zakt onder $69k, Nederlandse analisten delen verwachting
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Goedgekeurde cryptocurrency exchanges

Bakkt, wie kent het niet. De Bitcoin futures exchange, die werd opgericht in 2018, kreeg in minder dan een jaar tijd de goedkeuring van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Het is hiermee het eerste platform dat de Amerikaanse overheid wordt gesteund.

Bitcoin aan de vooravond van een parabolische stijging?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto geldautomaten

Een aantal dagen gelden was op Crypto Insiders al te lezen dat het aantal Bitcoin (BTC) automaten snel is gegroeid. Uit onderzoek van CoinATMRadar zijn er op het moment wereldwijd meer dan 7.000 automaten. Middels de automaten is niet alleen mogelijk om bitcoin te pinnen, maar ook andere cryptocurrencyies als dash (DASH) of litecoin (LTC).

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

JPMorgan met eigen cryptocurrency

JPMorgan kwam met de eerste cryptocurrency die uitgegeven zal worden door een grote Amerikaanse bank. De JP Coin zou gebruikt moeten gaan worden voor zowel reguliere als internationale betalingen. Verder heeft de bank ook haar eigen blockchain-netwerk, waarop 330 financiële instellingen zijn aangesloten.

Bitcoin gaat cruciale dag tegemoet, de markt houdt zijn adem in
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nationale cryptocurrencies

De overheden van Venezuela, de Marshalleilanden, Tunesië en Dubai hebben een eigen cryptocurrency uitgebracht en meer landen zijn bezig met de ontwikkeling van een eigen crypto. Zo zijn onder andere Japan, Rusland en Zwitserland bezig met een eigen digitale coin.
Zoals bovenstaande ontwikkelingen aantonen zijn cryptocurrencies al lang niet meer een experimentele technologie; de weg naar mainstream wordt al bewandeld. Zowel banken als overheden bekijken actief de mogelijkheden van blockchain-technologie en cryptocurrencies. Een wereld waarin fiatgeld compleet wordt vervangen lijkt ver weg, maar het begin lijkt gemaakt.
Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie