Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Waarom Bitcoin en cryptocurrency steeds meer mainstream worden

Waar de opkomst van Bitcoin en andere cryptocurrencies in eerste instantie voortkwam uit een soort rebellie, lijkt het concept van een decentrale wereld nu een steeds meer een trend te worden die mainstream wordt.

Blockchain-technologie, de technologie waar cryptocurrencies op gebouwd zijn, heeft al voet aan de grond gekregen in verschillende sectoren. Zo zijn bemoeien overheden zich ermee, heeft het de interesse van banken en zijn er steeds meer bedrijven die zich in de technologie interesseren. Cryptocurrencies worden mainstream en mocht je het gemist hebben, de onderstaande ontwikkelingen bekrachtigen die ontwikkeling.

Betalen met crypto

- Advertentie -

Een aantal jaar geleden kon je met je bitcoin (BTC) alleen terecht bij de enthousiasteling die iets voor de moeder aller cryptocurrencies wilde verkopen. Nu kan je met je crypto terecht bij grote bedrijven zoals Microsoft, McDonalds, Tesla, Apple en Starbucks. Daarbij zijn er meer dan 75.000 bedrijven op Shopify die ook bitcoin als betaalmiddel accepteren.

Facebeooks Libra

Het nieuws omtrent de eigen cryptocurrency van social media-gigant Facebook kan je bijna niet zijn ontgaan. Mocht de Libra ooit het licht zien dan zal het een flinke impact hebben op de manier waarop we elkaar waarde versturen. De vraag blijft of de coin ooit live zal gaan aangezien het project veel kritiek heeft ontvangen.

Goedgekeurde cryptocurrency exchanges

Bakkt, wie kent het niet. De Bitcoin futures exchange, die werd opgericht in 2018, kreeg in minder dan een jaar tijd de goedkeuring van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Het is hiermee het eerste platform dat de Amerikaanse overheid wordt gesteund.

Crypto geldautomaten

Een aantal dagen gelden was op Crypto Insiders al te lezen dat het aantal Bitcoin (BTC) automaten snel is gegroeid. Uit onderzoek van CoinATMRadar zijn er op het moment wereldwijd meer dan 7.000 automaten. Middels de automaten is niet alleen mogelijk om bitcoin te pinnen, maar ook andere cryptocurrencyies als dash (DASH) of litecoin (LTC).

JPMorgan met eigen cryptocurrency

JPMorgan kwam met de eerste cryptocurrency die uitgegeven zal worden door een grote Amerikaanse bank. De JP Coin zou gebruikt moeten gaan worden voor zowel reguliere als internationale betalingen. Verder heeft de bank ook haar eigen blockchain-netwerk, waarop 330 financiële instellingen zijn aangesloten.

Nationale cryptocurrencies

De overheden van Venezuela, de Marshalleilanden, Tunesië en Dubai hebben een eigen cryptocurrency uitgebracht en meer landen zijn bezig met de ontwikkeling van een eigen crypto. Zo zijn onder andere Japan, Rusland en Zwitserland bezig met een eigen digitale coin.

Zoals bovenstaande ontwikkelingen aantonen zijn cryptocurrencies al lang niet meer een experimentele technologie; de weg naar mainstream wordt al bewandeld. Zowel banken als overheden bekijken actief de mogelijkheden van blockchain-technologie en cryptocurrencies. Een wereld waarin fiatgeld compleet wordt vervangen lijkt ver weg, maar het begin lijkt gemaakt.

Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.380,65 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.380,65 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...