Simon Bosch Simon Bosch
19/06/2022 09:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2022 09:08

Waarom Crypto de Bodem Nog Niet Heeft Bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom Crypto de Bodem Nog Niet Heeft Bereikt

Foto: Blue Planet Studio/Shutterstock

Eerder schreven we over voormalig CEO van crypto exchange BitMEX, Arthur Hayes. Hij verklaarde dat het beginsel van de volgende stierenmarkt wordt bepaald nu alle ‘slechte’ delen van de vorige verdwijnen. Hij denkt dat het ‘zaaiseizoen’ nu begint en dat dit de basis vormt voor de volgende grote optrend. Tegelijkertijd denkt hij dat er nog een grote crash aankomt, en hij heeft een verrassend duidelijk stappenplan.

Crypto ontbijt: Bitcoin halving week & Hongkong keurt BTC ETFs goed
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nóg een crypto crash?

De markt is natuurlijk al hard gedaald, maar toch denkt Hayes dat de bodem nog niet is bereikt. Het weekend van 4 juli is hier volgens hem het begin van een volgende dump. De Federal Reserve heeft tegen 30 juni de nieuwste renteverhoging doorgevoerd en zal het beginnen met het verkopen van activa.

Risicovolle activa dalen door de moeilijkere omstandigheden in prijs, en tegelijkertijd hebben fondsen cash nodig om eventuele margin calls (schulden) te betalen en om investeerders hun geld terug te kunnen geven. Als fonds investeer je namelijk niet zomaar geld, je hebt verplichtingen aan je klanten.

Het probleem van cryptocurrencies is precies dat wat het zo hard heeft laten stijgen toen het in een optrend zat: het netwerkeffect. Dat werkt namelijk twee kanten op. Zodra de ene investeerder verkoopt is de ander daar ook eerder toe geneigd.

Advertentie

Permabulls moeten bitcoin verkopen

Twitter zit vol met mensen die de grootste onzin roepen, maar als je weet waar je moet zoeken zitten er prachtige pareltjes van tips tussen. DAO-lid en podcaster Santiago Santos blijkt een ruime maand geleden iets te hebben gezegd wat ook nu nog een goede tip is.

Hij verklaart in de Empire-podcast dat hij wacht op een permabull die genoodzaakt is om te verkopen – een forced seller. Dat is echte pijn, omdat zo’n verkoper niet verkoopt vanuit angst. Zo iemand verkoopt omdat hij of zij anders bankroet is. Celsius en Three Arrows Capital vallen zonder twijfel onder die groep, maar zijn zij de enige bedrijven? Je zou Tether en Tron bijvoorbeeld ook als schimmig zou kunnen bestempelen. Dat maakt ze per definitie al kwetsbaar.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie