Weekoverzicht crypto nieuws: BTC stijgt, overheden slaan terug!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Weekoverzicht crypto nieuws: BTC stijgt, overheden slaan terug!

Foto: Varavin88/Shutterstock

Zo, er zit weer een week op en de wereld van cryptocurrencies heeft het nog steeds overleefd. Sterker nog, veel crypto zijn weer aan het stijgen. Of het bear market rallies zijn of meer dan dat zullen we gaan zien de komende tijd. In ieder geval zijn er een hoop belangrijke dingen gebeurd.

Bitcoin koers doet het goed

Wat de koersen betreft; die zijn weer aan het stijgen. Tokens zoals ethereum (ETH), cardano (ADA) en ook memecoin shiba inu (SHIB) hebben een hoop investeerders blij gemaakt. Cardano is volgens sommige analisten een buitenkansje, en één whale voorspelde deze week vuurwerk voor de layer 1-token. Nu heeft het opnieuw XRP, één van de andere grootste altcoins, ingehaald. Ondanks dat we in een berenmarkt zitten houdt de token dus verrassend goed stand.

Bitcoin doet het ook goed. Een analist van Bloomberg denkt dat het onvermijdelijk is dat BTC naar 100.000 dollar gaat. Bitcoin-maxi Michael Saylor denkt nog steeds dat Bitcoin de monetaire eigenschappen van goud gaat overnemen. Maar een andere analist denkt dat we in een fakeout zitten, de nieuwe uitbraakt zou dus kunnen zorgen voor een nieuwe piek in de prijs.

Ethereum merge

In het kamp van Ethereum is er ook interessant nieuws. De datum van de langverwachte en ook lang uitgestelde ‘merge’ komt snel dichterbij. Sterker nog, de datum is nog nooit zo dichtbij geweest. De ontwikkelaars kozen er telkens voor om hem uit te stellen.

Wellicht gaat het samenvoegen van de bèta-chain met de reguliere Ethereum-blockchain nu ook echt plaatsvinden. De datum is nu op 15 of 16 september geprikt. Hierna moet de blockchain van Proof-of-Work op Proof-of-Stake zijn overgeschakeld.

Crypto mixer illegaal verklaard

Eén van de nieuwtjes die mensen wat minder is opgevallen is dat het gebruik van de crypto-mixer Tornado Cash in de Verenigde Staten illegaal is geworden. De dienst is in verband gebracht met het witwassen van crimineel geld, waaronder gestolen tokens uit Noord-Korea. De VS willen dat nu voor eens en altijd voorkomen.

Het leidde bovendien tot de arrestatie van één van de ontwikkelaars, die zich in Amsterdam bevond. De crypto-gemeenschap vond dat een bizarre zet van de Nederlandse overheid. Hij zou slechts de dienst hebben gemaakt, en criminelen hebben er misbruik van gemaakt. Het zou kunnen leiden tot een fundamenteel gebrek aan (financiële) privacy. Tornado Cash is nu volledig offline gehaald na de sancties, zelfs de DAO bestaat niet meer.

Stablecoins opnieuw discussiepunt

Het nieuws rondom Tornado Cash leidde verder tot het nieuws dat stablecoin-uitgever MakerDAO geen vertrouwen meer heeft in Circle’s USD Coin (USDC). Circle werd namelijk gedwongen om de USDC in de wallet-adressen van de mixer te bevriezen. MakerDAO heeft nu gestemd om een deel van de USDC in de MakerDAO-adressen te verkopen voor ETH. Het verkiest decentralisatie dus boven stabiliteit, en één van de oprichters verwacht dat mensen hier nog wel vaker voor gaan kiezen.

Maar daardoor zou de kans groot zijn dat de DAI-stablecoin de link met de dollar niet zou kunnen behouden. ETH zou daar te volatiel voor kunnen zijn de komende tijd. Het zou betekenen dat DAI bewust een reguliere, volatiele cryptovaluta zou worden. Ethereum-medebedenker Vitalik Buterin vindt het een verschrikkelijk en riskant idee. Misschien krijgt dit verhaal dus nog een staartje.

Al met al een hectische week in crypto, ondanks dat veel crypto-activa weer flink in de plus staan. Laten we vooral hopen dat de komende week positief wordt, maar laten we ons ook zeker voorbereiden op het ergste.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie