Roy van Krieken Roy van Krieken
20/04/2022 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2022 06:08

‘Wolf of Wall Street’ verkoopt crypto cursussen voor 1 bitcoin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
‘Wolf of Wall Street’ verkoopt crypto cursussen voor 1 bitcoin

Foto: seeshooteatrepeat / Shutterstock.com

Jordan Belfort is een 59-jarige Amerikaanse investeerder. Hij kwam in de schijnwerpers te staan nadat er in 2013 een film, The Wolf of Wall Street, over zijn opmerkelijke carrière in de jaren ‘90 werd uitgebracht waarin Leonardo DiCaprio de rol van Belfort op zich nam. Sindsdien geniet Belfort van een grote hoeveelheid media aandacht, treedt hij geregeld op als spreker en onlangs is hij zelfs begonnen met het geven van crypto cursussen, dat meldt de New York Times.

In 1999 verklaarde Belfort schuldig te zijn aan het oplichten van meer dan 1.500 individuele investeerders voor een bedrag van 200 miljoen dollar. Belfort werd een motiverende spreker nadat hij 22 maanden in de gevangenis had doorgebracht. Zijn TikTok-account heeft vandaag de dag zelfs meer dan 3,7 miljoen volgers.

JPMorgan: Bitcoin ETF’s van steeds minder grote invloed op de koers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Jordan Belfort

Voor zijn verdiensten rekent Belfort vaak vele duizenden dollars. In het geval van de nieuwe crypto cursussen is dat niet anders. Geïnteresseerden zullen diep in hun crypto wallet moeten grijpen om deel te kunnen nemen. Een ‘kaartje’ kost namelijk 1 BTC, omgerekend  zon $40.000.

Deze maand werd de eerste cursus door Belfort gegeven. In zijn villa aan Miami Beach nodigde hij negen blockchain fanaten en crypto investeerders uit voor een crypto workshop die het hele weekend zou hebben geduurd. De negen aanwezigen werden uiteindelijk gekozen uit zeker 600 aanmeldingen.

In een video waarin hij voor een nieuw crypto evenement bij hem thuis adverteert, gaf de veroordeelde oplichter aan zelf op grote schaal te investeren in cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT). Volgens Belfort is crypto de toekomst van het globale financiële systeem.

Van mening veranderd over bitcoin

Belfort was niet bepaald vanaf het begin al zo overtuigd van de crypto industrie. In 2018 riep Belfort namelijk nog dat bitcoin (BTC) ‘volledig gestoord’ was en dat het niets meer was dan ‘massale waanvoorstelling’. Over de jaren heen is hij langzaam aan van mening veranderd, zo blijkt nu.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie