Timo Bult Timo Bult
22/08/2021 08:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/08/2021 08:50

Cardano fondsen groeien, dogecoin belangrijk voor Robinhood en ander bitcoin nieuws van deze week!

Nieuws
Cardano fondsen groeien, dogecoin belangrijk voor Robinhood en ander bitcoin nieuws van deze week!

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Het is zondag en dus staat een nieuwe week weer voor de deur. Ben je de afgelopen week te druk geweest om het crypto- en bitcoin (BTC) nieuws in de gaten te houden? Geen probleem! Want in dit artikel zet Crypto Insiders het grootste nieuws nog even op een rij.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum (ETH) netwerkcapaciteit neemt toe terwijl vertrouwen in ETH 2.0 stijgt

Te beginnen met wat kleine nieuwtjes omtrent Ethereum (ETH), de grootste altcoin van de crypto-sector. De recente London update zorgt ervoor dat er nu aanzienlijke hoeveelheden ETH worden vernietigd. Maar de update heeft ook nog een onverwachte bijwerking. De capaciteit van het netwerk is namelijk met 9% toegenomen. In dit artikel lees je drie redenen waar deze positieve toename vandaan komt.

Ook nam deze week het vertrouwen in ETH 2.0 verder toe. Er staat nu meer dan $21,5 miljard aan ETH in het depositocontract van het nieuwe netwerk. Wat is ETH 2.0 eigenlijk, en hoe zal deze update gelanceerd gaan worden? Lees het in Timo’s take van deze week.

Advertentie

PSV Eindhoven verwelkomt bitcoin (BTC)

PSV, de voetbalclub uit Eindhoven, heeft een sponsordeal gesloten met het Veghelse crypto-bedrijf Anycoin Direct. Anycoin Direct zal PSV de komende twee jaar elk jaar €400.000 betalen, in bitcoins! Dat het sponsorbedrag in bitcoins wordt uitbetaald is niet alleen uniek in Nederland. Nog geen enkele club in Europa heeft nog zo’n deal gesloten. Lees hier verder over deze unieke sponsordeal.

Cryptobeurs Binance lokt memecoin makers met prijzenpot van $1 miljoen

Binance krijgt tik op de vingers in Nederland

De enorm populaire cryptocurrency exchange Binance heeft al meerdere tikken op de vingers gekregen van toezichthouders wereldwijd. De gele reus kreeg daar deze week nog een Nederlandse tik bij. De Nederlandsche Bank heeft Binance namelijk een waarschuwing gegeven voor het feit dat het niet de juiste registratie heeft. Binance gaf al snel een reactie aan Crypto Insiders.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin zeer belangrijk voor Robinhood, Cardano instroom positief

We sluiten af met een paar interessante nieuwtjes deze week. Zo gaat Coinbase een half miljard dollar investeren in crypto. Uit cijfers van Robinhood blijkt dat dogecoin (DOGE) een enorm belangrijke cryptocurrency is. Investeringsfondsen zagen daarnaast de instromen bij cardano (ADA) fondsen toenemen terwijl die van bitcoin en ethereum juist afnamen! Geen gekke keuze gezien het feit dat ADA deze week een nieuwe all-time high (ATH) heeft neergezet.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie