Ivo Melchers Ivo Melchers
05/09/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2023 13:00

Cardano in de schijnwerpers: netwerk beleeft explosieve groei

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano in de schijnwerpers: netwerk beleeft explosieve groei

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Cardano (ADA) handelt inmiddels al een jaar in de bredere prijsrange tussen de $0,45 en $0,25. Met een absoluut hoogtepunt van $3,10, dat in september 2021 werd bereikt, staat de prijs dus al een jaar met minimaal 85 procent onder water. Desondanks blijkt uit on-chain data dat er een enorme groei te zien is in het gebruik van de layer-1 blockchain.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Cardano interesse in de lift

Nadat cardano een dieptepunt van vlak onder de $0,24 had neergezet aan het eind van vorig jaar, was de weg naar boven ingezet. Op 15 april werd een piek van ongeveer $0,46 bereikt alvorens het negatieve sentiment weer terug kon vloeien richting de cryptomunt.

Nadat cardano in juni als effect werd bestempeld door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in haar aanklachten tegen Binance en Coinbase, werd een nieuw dieptepunt van $0,22 bereikt. Op het moment van schrijven staat de prijs gelijk aan $0,2571 en dus bevindt deze zich nog altijd in gevaarlijk territorium.

Ondanks het feit dat het positieve sentiment dit jaar ver te zoeken is, beleeft het transactievolume een explosieve groei. Blockchain-analyseplatform Santiment liet gisteren namelijk middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat de metriek met maar liefst 1.726 procent is gestegen sinds eind januari.

Bovendien vermeldde Santiment dat de voortdurende discussies en betrokkenheidspercentages rond ADA erop wijzen dat de interesse van handelaren in de cryptovaluta onaangedaan is gebleven ondanks de waardedaling.

Cardano in de spotlights

Terwijl de koers momenteel 90 procent lager staat dan zijn all-time high, blijft het netwerk doorbouwen en interesse vergaren onder gebruikers. Ongeveer twee weken geleden kon je bijvoorbeeld lezen dat Cardano alle andere blockchains van zich af slaat als het aankomt op ontwikkelingsactiviteit.

Daarnaast verscheen vorige week op Crypto Insiders dat het aantal wallets op het Cardano netwerk met 6 procent is gestegen sinds 1 april. Ondanks de neerwaartse prijsactie dat sinds april in gang is gezet, is het totale aantal adressen toegenomen van 4,02 miljoen tot 4,26 miljoen.

Ook de Total Value Locked (TVL), ofwel het totale bedrag aan cryptoactiva dat is vastgezet in decentralized finance (DeFi) protocollen, is sinds de start van het jaar gestegen van zo’n 200 miljoen ADA tot een huidig niveau van 627,82 miljoen ADA. Dit blijkt uit data van DeFiLlama.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie
Advertentie