Timo Bult Timo Bult
08/04/2022 16:04 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2022 16:04

Crypto weekoverzicht: Gaat bitcoin een stuiter maken na McDonald’s nieuws?

Nieuws

Foto: Shutterstock/ oatawa

Het is vrijdag dus het is weer tijd voor de Crypto Insiders weekupdate! In dit overzicht bekijken we het belangrijkste en interessantste crypto nieuws van de afgelopen week. Ook kijken we natuurlijk weer naar de bitcoin (BTC) koers, gaat ‘ie een bounce maken?

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant

Bitcoin 2022, McDonald’s en meer crypto nieuws

Te beginnen met wat non-fungible token (NFTnieuws. De grote en bekende NFT-marktplaats OpenSea accepteert sinds kort creditcards als betaalmiddel. Dat maakt het kopen van de felbegeerde digitale verzamelstukken natuurlijk een stuk makkelijker!

Dan nieuws uit het Verenigd Koninkrijk. Waar de Europese Unie enigszins strenge crypto wet- en regelgeving lijkt te ontwikkelen, gaat dat in het VK heel anders. Daar heeft de minister van Financiën deze week namelijk een nieuw pakket aangekondigd waarmee het land tracht “een wereldwijde crypto hub” te worden.

Wanneer kocht jij voor het eerst crypto? Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Europeanen pas in 2021 voor het eerst crypto kocht. Uit een poll op de Crypto Insiders Instagram (volg ons hier!) komen vergelijkbare resultaten naar voren. Van de 500 deelnemers kocht 70% pas in 2020-2022 voor het eerst crypto.

De crypto-sector is hoe dan ook een jonge maar snel opkomende markt. Dat merkt ook de CEO van bankgigant J.P.Morgan op. Die zei deze week namelijk dat decentralized finance (DeFien blockchain “echte, nieuwe technologieën” zijn. Dat wisten wij en jij natuurlijk allang!

Ten slotte bekijken we het enorme Bitcoin 2022 evenement in Miami. Bekende vooraanstaande gasten geven daar speeches naast een hoop andere interessante events. De bekende Bitcoiner Jack Mallers deed gisteravond bijvoorbeeld de aankondiging dat zijn wallet Strike de samenwerking is aangegaan met een aantal grote bedrijven. Gaat McDonald’s dit jaar bitcoin accepteren?

Advertentie

Bitcoin koers dipt maar stuitert

De bitcoin koers deed deze week, ondanks het interessante bitcoin nieuws, niet zo heel veel. Tot vandaag althans. Eindelijk zagen we namelijk weer wat volatiliteit. Maar gaat dit ook voor een verdere bounce zorgen? Wiebe bekijkt de grafieken in de bovenstaande video!

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen

Blijf op de hoogte van het laatste crypto nieuws

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws, maar ben je doordeweeks vaak druk? Geen nood! Elke vrijdag blikken we terug op de belangrijkste en interessantste ontwikkelingen. Daarnaast publiceren nog een hele hoop andere interessante video’s over crypto. Abonneer je op het Crypto Insiders YouTube-kanaal en klik op het belletje.

Ben je geïnteresseerd om dieper op de koersen in te gaan? Neem dan ook een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse analyses door onze analisten en de community gedeeld. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie