Roy van Krieken Roy van Krieken
06/04/2022 06:56 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2022 06:56

JPMorgan CEO tegen aandeelhouders: ‘DeFi en blockchain zijn echt’

icon-finance
Finance nieuws
JPMorgan CEO tegen aandeelhouders: ‘DeFi en blockchain zijn echt’

Foto: William Barton / Shutterstock.com

De CEO van JPMorgan Chase, Jamie Dimon, heeft gisteren in een bericht naar aandeelhouders een aantal belangrijke dingen wat betreft de wereld van cryptocurrencies laten weten. Voorheen stond Dimon altijd bekend als fervent anti-crypto, maar zijn mening lijkt ondertussen enigszins te zijn veranderd. Volgens Dimon zijn blockchain technologie en decentralized finance (DeFi) vandaag de dag iets om absoluut rekening mee te houden.

Finternet? Internationale bankorganisatie zet in op crypto-technologie
  • icon-finance
    Finance nieuws

JPMorgan Chase over crypto

JPMorgan Chase is een reusachtige Amerikaanse investeringsbank. Het is zelfs de grootste bank ter wereld als het op marktkapitalisatie aankomt. Positieve geluiden richting de crypto industrie vanuit deze bank zijn daarom behoorlijk positief te noemen.

In de jaarlijkse brief aan aandeelhouders spreekt CEO Dimon uitvoerig over de mogelijkheden van de crypto industrie. Volgens hem zijn nieuwe technologien zoals blockchain in staat om het huidige financiële systeem behoorlijk te veranderen. Om die reden zou de bank aan het front van technologische innovatie moeten staan.

“Decentralized Finance en blockchain zijn echte, nieuwe technologieën die zowel publiek als privaat kunnen worden ingezet, al dan niet met toestemming. JPMorgan Chase loopt voorop in deze innovatie. We gebruiken een blockchain-netwerk genaamd Liink om banken in staat te stellen complexe informatie te delen, en we gebruiken ook een blockchain om getokeniseerde Amerikaanse dollar stortingen te verplaatsen met JPM Coin.”

Metaverse

In februari van dit jaar liet JPMorgan Chase al weten dat zij enorm geinteresseerd waren in de metaverse. De bank zag destijds al kansen in deze virtuele ruimte en traden zelfs de metaverse wereld van Decentraland (MANA) binnen. 

“Het succes van het bouwen en schalen in de metaverse hangt af van het hebben van een robuust en flexibel financieel ecosysteem dat gebruikers in staat zal stellen naadloos aan te sluiten tussen de fysieke en virtuele werelden. Onze benadering van betalingen en financiële infrastructuur zal die interoperabiliteit laten groeien.”

Het is duidelijk dat zelfs de allergrootste financiële reuzen van de wereld niet meer om de crypto industrie heen kunnen. De mate van adoptie die we het afgelopen jaar hebben gezien als hoogstwaarschijnlijk dan ook niet in de nabije toekomst ten einde komen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie