Erik Juffermans Erik Juffermans
12/08/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2023 11:00

Bizar: Ethereum gebruiker vernietigt wederom miljoenen in crypto

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bizar: Ethereum gebruiker vernietigt wederom miljoenen in crypto

Foto: KDdesignphoto/Shutterstock

Eind juli was op Crypto Insiders te lezen over een gebruiker die een enorme hoeveelheid ethereum (ETH) vernietigde. De crypto-wallet, genaamd ‘nd4.eth’, stuurde ETH ter waarde van 4,5 miljoen dollar naar een zogenaamde burn adres. Hiermee werd de gehele stapel ETH dus vernietigd. 

Het was toen onduidelijk of het om een fout ging of dat de gebruiker een verborgen motief had. Inmiddels lijkt de kans dat het een fout was klein, het is namelijk opnieuw gebeurd. Ditmaal vernietigde het mysterieuze figuur 3,3 miljoen dollar aan GNS en GMX tokens plus een aantal kostbare NFT’s.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Ethereum gebruiker vernietigt miljoenen aan crypto

Het burnen van crypto tokens houdt in dat er tokens naar een adres worden gestuurd waar ze nooit meer vanaf gehaald kunnen worden. De tokens zijn dus voor altijd uit de circulatie. Ook NFT’s kunnen naar dit soort adressen gestuurd worden en dat is precies wat nd4.eth gedaan heeft. 

Het is een compleet raadsel waarom deze gebruiker dit doet. In totaal heeft nd4.eth nu al 8 miljoen dollar aan crypto en NFT’s vernietigd. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de wallet is overgenomen. Dan zouden de inhoud van de wallet eerder naar een andere wallet verplaatst worden. Diefstal lijkt dus uitgesloten.

Marketingstunt voor eigen token?

Uit data van Etherescan blijkt dat nd4.eth ook een eigen token heeft gelanceerd. Wellicht is het vernietigen van van de tokens en NFT’s een manier om aandacht te trekken naar deze token. Het lijkt dus veel weg te hebben van een grote marketingstunt. Of het waard is om meer dan $8 miljoen aan crypto voor deze promotie te vernietigen, is de grote vraag. 

Er zijn ook meerdere nd4.eth accounts op X, voorheen Twitter, opgedoken. Ook deze accounts promoten dergelijke nd4.eth tokens. Het lijkt er echter op dat deze accounts imitatoren zijn en willen profiteren van het nieuws rondom het mysterieuze gedrag van nd4.eth. Vooralsnog is het een erg merkwaardige situatie.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement