Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
29/08/2023 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/08/2023 05:00

Ethereum oprichter stuurt fortuin naar mysterieuze wallet

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum schaalnetwerk lanceert nieuwe beveiligingsupdate

Foto: Alexandru Nika

De mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, maakte op 28 augustus bijna $5 miljoen over. Om precies te zijn ging het om een transactie van 3,000 ETH naar een adres met het label “Vb 2”. Na de transactie van Buterin bezit het Vb 2 adres in totaal 3.018 ethereum. Op de wallet van Buterin bleef ongeveer 933 ETH achter, wat met de huidige markt een waarde van $1,5 miljoen vertegenwoordigt.

Wie achter het ontvangende adres zit is een raadsel. Daarnaast is de reden achter de transactie ook onbekend. In het verleden heeft Vitalik Buterin wel eens grote hoeveelheden cryptocurrency gedoneerd aan goede doelen. Hij kan geld overmaken naar een wallet van waaruit het vervolgens naar verschillende organisaties wordt gedistribueerd. Of dat hier ook het geval is blijft nog onbekend. Het verplaatsen van grote hoeveelheden crypto naar een nieuwe, minder bekende wallet kan simpelweg ook een veiligheidsmaatregel zijn. Door fondsen te verdelen over meerdere wallets, kan het risico op verlies door hacks of andere beveiligingsincidenten worden verminderd.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Eerdere transacties van Vitalik Buterin

Vitalik Buterin staat er om bekend eens in de zoveel tijd grote transacties uit te voeren. Een aantal dagen terug besloot de excentriekeling 600 ETH over te maken naar een Coinbase adres. Met de huidige ETH koers vertegenwoordigt dit ongeveer $1 miljoen. Etherscan data onthult dat Buterin’s portefeuille na de transactie nog 3.933 ETH bevat, met een geschatte waarde van $6,5 miljoen. Voorafgaand aan de Coinbase transactie, heeft Buterin ook 251.000 Rai Reflex Index (RAI) tokens afgelost bij Maker en 1.000 ETH opgenomen ter waarde van $1,67 miljoen.

Advertisement

Geen gevolgen voor ETH prijs

De transactie zorgde voor veel ophef op X, het voormalige Twitter. Crypto investeerders speculeren dat de actie te maken heeft met een voorbereiding op verkoop, maar Buterin’s motief is niet bevestigd. Vooralsnog lijkt zich niet te vertalen in de ethereum koers. De prijs daalde vandaag met 2% om vervolgens weer terug te schieten naar zijn oude waarde. 

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement