Roy van Krieken Roy van Krieken
11/04/2022 14:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2022 14:38

72% van financiële adviseurs wil in crypto spot beursfonds investeren

icon-finance
Finance nieuws
72% van financiële adviseurs wil in crypto spot beursfonds investeren

Foto: Korawat photo shoot/Shutterstock

Een enquête van de Amerikaanse Nasdaq beurs heeft 500 grote financiële adviseurs ondervraagd over de crypto industrie. Uit dit onderzoek blijkt dat een overgrote meerderheid van deze financieel adviseurs erg geïnteresseerd is in de wereld van crypto. 

Dit had een €1.000 investering in Nvidia in januari je nu opgeleverd
  • icon-finance
    Finance nieuws

Crypto spot ETF

Vooral de komst van een crypto spot ETF zou voor een grote verschuiving van het sentiment van financieel adviseurs zorgen in de Verenigde Staten. Zeker 72% van de ondervraagden gaf aan dat zij zeer waarschijnlijk activa van cliënten zouden investeren in een crypto spot ETF. 

Een spot ETF wordt al langer gezien als de heilige graal van institutionele instroom. Hoewel er al futures ETF’s op de beurs worden verhandeld, zouden spot ETF’s directe blootstelling aan crypto kunnen geven aan investeerders. Veel van deze investeerders hebben al wel interesse in deze blootstelling, maar wachten op de komst van vertrouwde investeringsproducten zoals een ETF.

“In de afgelopen tien jaar hebben financiële adviseurs zich gericht op het verschuiven van activa naar indexfondsen. Nu zij digitale activa in hun beleggingsstrategieën opnemen, tonen zij grote belangstelling voor een soortgelijk investeringsvehikel dat hun klanten een brede blootstelling aan activaklassen kan bieden.”

Ondanks de sterke interesse in crypto en een spot crypto ETF, hebben de ondervraagde adviseurs er geen vertrouwen in dat een dergelijk product in 2022 zal worden goedgekeurd. Slechts zo’n 38% vindt dit waarschijnlijk, 31% vindt het onwaarschijnlijk, 24% vindt het noch waarschijnlijk noch onwaarschijnlijk, en 7% weet het niet zeker.

Zo’n 10% van de ondervraagde adviseurs geeft aan zeer goed op de hoogte te zijn van crypto, en 9% voelt zich zeer zeker in hun vermogen om klanten over crypto te adviseren. Opmerkelijk is dat vrijwel alle ondervraagde adviseurs (98%) tonen interesse om meer te leren over crypto en digitale activa.

Institutionele adoptie

Financiële adviseurs in de Verenigde Staten hebben een behoorlijke vinger in de pap in markten. Volgens de CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, zijn er meer dan 200.000 financieel adviseurs in het land die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het beheer van zo’n $100 biljoen

Mochten deze Amerikaanse financieel adviseurs dus in grote getalen activa van cliënten toebedelen binnen de crypto industrie dan is de potentie ronduit astronomisch.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie