Emil Cantello Emil Cantello
21/12/2021 18:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2021 18:12

Binance leidt $60 miljoen financieringsronde voor Multichain

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance leidt $60 miljoen financieringsronde voor Multichain

Kort na de rebranding van Anyswap, heeft Multichain $60 USD miljoen opgehaald in een financieringsronde geleid door Binance Labs. Binance Labs, de durfkapitalist en incubatie tak van cryptocurrency-exchange Binance, leidde de financieringsronde voor het cross-chain protocol Multichain. Voorheen stond Multichain nog bekend als Anyswap.

Crypto ontbijt: CPI schudt markt, VS gaat Uniswap aanklagen & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Binance Labs leidt financieringsronde voor Multichain

Multichain heeft $60 miljoen USD opgehaald in een eerste financieringsronde, geleid door Binance Labs. Dat kondigde het bedrijf officieel aan op 21 december. Deze eerste ronde vond plaats vlak na de rebranding van Anyswap. Andere deelnemers van de financiering waren grote durfkapitalisten en investeerders uit de cryptocurrency sector, zoals Sequoia China, IDG Capital, Three Arrows Capital, Primitive Ventures, DeFiance Capital, Circle Ventures, Hypersphere Ventures, HashKey en Magic Ventures.

Naast het verstrekken van kapitaalinvesteringen voor Multichain, bouwt Binance ook aan een sterkere relatie met het cross-chain protocol. Op 20 december kondigde Multichain aan dat het nu officieel wordt aanbevolen als een tool om tokens over chains te overbruggen via Binance’s smart contract platform; de Binance Smart Chain (BSC). BSC noemt Multichain “een van de grootste routers op BSC die de veiligheid van on-chain activa garandeert.”

Advertentie

Hoe Anyswap uitgroeide tot CRP Gigant Multichain

Anyswap werd opgericht in juli 2020 en werd oorspronkelijk gepositioneerd als een cross-chain gedecentraliseerde exchange of DEX. Het platform evolueerde geleidelijk in Multichain, een cross-chain router protocol (CRP) dat een volledig ontwikkeld real-time systeem biedt. Daarnaast maakt Multichain interoperabiliteit mogelijk op meerdere netwerken, waaronder Ethereum, Binance Smart Chain, Avalanche, Moonriver en overige netwerken op kleinere schaal.

Volgens de aankondiging bedraagt de totale waarde die is opgeslagen en vergrendeld op Multichain nu meer dan $5 miljard USD met een aantal van meer dan 300.000 gebruikers. Multichain medeoprichter Zhaojun zei dat het protocol “meer publieke blockchains en crypto-activa verbindt dan wie dan ook, met lagere transactiekosten, kortere overbruggingstijd en hogere beveiligingsniveaus.”

De geldmiddelen opgehaald in de start ronde zullen worden gebruikt voor de groei van het team en het ecosysteem, waaronder de onderzoeks- en ontwikkelingsteams gericht op crypto-algoritmen, audits en beveiliging.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie