Roy van Krieken Roy van Krieken
03/03/2024 11:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/03/2024 10:57

Legendarische investeerder scoort miljardenwinst met deze 3 aandelen

icon-finance
Finance nieuws
warren-buffett-aandelen-chevron-dividend

Foto: Shutterstock/seewhatmitchsee

In de wereld van investeren staat de Amerikaan Warren Buffett bekend als een van de grootste namen, een status die hij heeft verdiend door decennialang consistente en bizarre rendementen te genereren. Achter het succes van de belegger schuilt een relatief eenvoudige strategie. Dit beleid heeft ertoe geleid dat Buffett jaarlijks kan rekenen op een indrukwekkend bedrag van 3 miljard dollar aan dividenden, afkomstig van slechts drie kerninvesteringen. Is dit het geheim van zijn succes?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De pijlers van Buffetts portfolio

De eerste pijler in Buffetts dividendstrategie is Chevron, een toonaangevende gigant in de olie- en gasindustrie. Met een investering van 28 miljard dollar in Chevron onderschrijft Buffett duidelijk zijn geloof in de blijvende waarde van fossiele brandstoffen, ondanks de groeiende druk op de sector vanwege klimaatverandering. Deze investering levert Berkshire Hathaway jaarlijks meer dan een miljard dollar op aan dividenden.

Een tweede belangrijke investering is Occidental Petroleum, een ander Amerikaans zwaargewicht in de olie-industrie. Met een belang van ongeveer 10 miljard dollar genereert deze investering bijna een miljard dollar aan dividenden voor Buffett. Het feit dat zowel Chevron als Occidental Petroleum een substantieel deel van hun inkomsten halen uit de winning en verkoop van ruwe olie, illustreert Buffetts vertrouwen in de langetermijnvooruitzichten van de fossiele brandstofsector. Op zijn minst interessant.

Tenslotte vormt de investeringsbank Bank of America een derde steunpilaar in Buffetts dividendinkomsten. Met een investering van 31 miljard dollar in deze financiële instelling, de tweede grootste bank ter wereld qua marktkapitalisatie, toont Buffett zijn voorkeur voor de traditionele economische structuur in plaats van bijvoorbeeld de innovatieve crypto sector. Deze keuze levert Berkshire Hathaway net geen miljard dollar op aan dividenden.

Advertentie

Geduld duurt het langst

Deze drie aandelen bij elkaar brengen dus zo’n $3 miljard in het laatje bij Warren Buffett. En dat is nog zonder eventuele koersstijgingen mee te nemen. Dit gaat puur om uitgekeerde dividenden.

Terwijl Warren Buffett zijn investeringsstrategieën blijft verfijnen, biedt zijn focus op bedrijven die rijkelijk dividenden uitkeren een belangrijke les voor beleggers wereldwijd. Zijn vermogen om substantiële inkomsten uit dividenden te genereren, laat duidelijk de waarde van een langetermijnbenadering in investeren zien. Vooral in een tijdperk waarin snelle winsten en volatiele markten vaak de krantenkoppen halen. Buffett bewijst dat een weloverwogen en gedisciplineerde benadering kan belonen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie