Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
02/06/2019 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/06/2019 06:00

Zijn Initial Exchange Offerings (IEO's) de heilige graal voor cryptocurrency investeringen?

ICO’s

Misschien heb je de term al voorbij zien komen, misschien heb je er zelfs al aan eentje meegedaan: Initial Exchange Offerings (IEO’s). De laatste IEO die veel bekijks trok, was die van Harmony (ONE), werd breed uitgemeten in de blockchain– en cryptocurrency-media. Wat is een IEO en hoe verschilt deze van een Initial Coin Offering (ICO)?
Zowel een ICO als een IEO zijn vormen van crowdfunding waarbij cryptocurrency tokens worden verkocht aan investeerders. Aan deze verkoop kan meestal iedereen meedoen, met uitzondering van de gebieden waar participatie aan een of beide vormen bij wet verboden is. Een groot verschil tussen een IEO en een ICO is een IEO wordt gefaciliteerd door een cryptocurrency exchangeEen ICO wordt georganiseerd door de startup. De startup draagt ook zorg voor de token-verkoop. Omdat een exchange niet zomaar een IEO organiseert, mag je er vanuit gaan dat de exchange naar kunnen uitpluist of het achterliggende project legitiem is.
InWara, een onderzoeksbureau voor blockchain-gerelateerde projecten, beweert dat er tot nu toe $1,67 miljard is geworven middels IEO’s, waarvan het overgrote deel ($1,47 miljard) is opgehaald in 2019. Sterker nog, de IEO georganiseerd door Bitfinex die onlangs plaatsvond, was goed voor maar liefst 60% van de IEO-opbrengst in 2019. IEO’s zijn dus booming business.
Het komt dan ook niet als verrassing dat exchanges maar druk zijn met IEO’s. Hoewel de grootste en hoogstwaarschijnlijk bekendste exchange, Binance, vaak het nieuws heeft gehaald met haar IEO’s, waardoor men vaak denkt dat de exchange pionier is op dit gebied, is het LATOKEN die veruit de meeste IEO’s heeft gehouden. LATOKEN heeft maar liefst 21 IEO’s georganiseerd. Binance heeft er nog ‘maar’ 7 via haar Binance Launchpad platform gehouden.
De populariteit van IEO’s is ook overduidelijk als er wordt gekeken naar de token-verkoop. Zo verkocht de BitTorrent IEO op Binance Launchpad in ongeveer 15 minuten uit en werd er in dat kwartiertje $7,2 miljoen binnengeharkt. IEO’s verkopen daarmee op dit moment veel sneller uit dan ICO’s.
De verklaring voor de populariteit van IEO’s is niet ingewikkeld. Zoek online naar ICO’s en je komt tal van berichten tegen die spreken over fraude en scamswaarbij investeerders veel geld hebben verloren. Cryptocurrency exchanges proberen hier een stokje voor te steken en middels IEO’s het kof van het koren te scheiden zodat investeerders veiliger kunnen investeren. Desondanks is het belangrijk dat je als aspirant-investeerder je eigen onderzoek doet. Vertrouw niet blind op een IEO omdat deze wordt gehouden op een exchange, ook niet als dit Binance is.
De hack waar Binance laatst slachtoffer van was geeft maar weer eens aan dat zelfs de meest betrouwbare grootheden in de wereld van blockchain en cryptocurrency niet immuun zijn voor criminelen en kwaadwillenden.
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie
Advertentie