Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Zijn Initial Exchange Offerings (IEO’s) de heilige graal voor cryptocurrency investeringen?

Misschien heb je de term al voorbij zien komen, misschien heb je er zelfs al aan eentje meegedaan: Initial Exchange Offerings (IEO’s). De laatste IEO die veel bekijks trok, was die van Harmony (ONE), werd breed uitgemeten in de blockchain– en cryptocurrency-media. Wat is een IEO en hoe verschilt deze van een Initial Coin Offering (ICO)?

Zowel een ICO als een IEO zijn vormen van crowdfunding waarbij cryptocurrency tokens worden verkocht aan investeerders. Aan deze verkoop kan meestal iedereen meedoen, met uitzondering van de gebieden waar participatie aan een of beide vormen bij wet verboden is. Een groot verschil tussen een IEO en een ICO is een IEO wordt gefaciliteerd door een cryptocurrency exchangeEen ICO wordt georganiseerd door de startup. De startup draagt ook zorg voor de token-verkoop. Omdat een exchange niet zomaar een IEO organiseert, mag je er vanuit gaan dat de exchange naar kunnen uitpluist of het achterliggende project legitiem is.

- Advertentie -

InWara, een onderzoeksbureau voor blockchain-gerelateerde projecten, beweert dat er tot nu toe $1,67 miljard is geworven middels IEO’s, waarvan het overgrote deel ($1,47 miljard) is opgehaald in 2019. Sterker nog, de IEO georganiseerd door Bitfinex die onlangs plaatsvond, was goed voor maar liefst 60% van de IEO-opbrengst in 2019. IEO’s zijn dus booming business.

Het komt dan ook niet als verrassing dat exchanges maar druk zijn met IEO’s. Hoewel de grootste en hoogstwaarschijnlijk bekendste exchange, Binance, vaak het nieuws heeft gehaald met haar IEO’s, waardoor men vaak denkt dat de exchange pionier is op dit gebied, is het LATOKEN die veruit de meeste IEO’s heeft gehouden. LATOKEN heeft maar liefst 21 IEO’s georganiseerd. Binance heeft er nog ‘maar’ 7 via haar Binance Launchpad platform gehouden.

De populariteit van IEO’s is ook overduidelijk als er wordt gekeken naar de token-verkoop. Zo verkocht de BitTorrent IEO op Binance Launchpad in ongeveer 15 minuten uit en werd er in dat kwartiertje $7,2 miljoen binnengeharkt. IEO’s verkopen daarmee op dit moment veel sneller uit dan ICO’s.

De verklaring voor de populariteit van IEO’s is niet ingewikkeld. Zoek online naar ICO’s en je komt tal van berichten tegen die spreken over fraude en scamswaarbij investeerders veel geld hebben verloren. Cryptocurrency exchanges proberen hier een stokje voor te steken en middels IEO’s het kof van het koren te scheiden zodat investeerders veiliger kunnen investeren. Desondanks is het belangrijk dat je als aspirant-investeerder je eigen onderzoek doet. Vertrouw niet blind op een IEO omdat deze wordt gehouden op een exchange, ook niet als dit Binance is.

De hack waar Binance laatst slachtoffer van was geeft maar weer eens aan dat zelfs de meest betrouwbare grootheden in de wereld van blockchain en cryptocurrency niet immuun zijn voor criminelen en kwaadwillenden.

Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.994,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€10.785,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.837,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.839,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€10.862,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.785,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.837,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.839,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€10.862,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€10.994,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...