Home Nieuws Koffie met CI: het crypto nieuws van 12 mei

Koffie met CI: het crypto nieuws van 12 mei

Goeiemorgen! Klokslag 07:00 in de ochtend, tijd voor een nieuwe Koffie met CI! Er was flink was activiteit in ons Telegramkanaal gisteren en niet zonder reden. Bitcoin ramde gisteren namelijk flink door en dat bleef niet onopgemerkt. Klik hier en klets ook met ons mee op Telegram. Je krijgt daar elke doordeweekse dag een gratis video-update van de koers. Laten we beginnen!

Het was wederom lekker wakker worden want de bitcoin (BTC) koers steeg tegen alle verwachtingen in gewoon door. Vroeg in de ochtend piekte de koers namelijk op maar liefst $7.581 op Coinbase. Daarmee bereikte het handelsvolume het niveau van eind 2017. Analisten verwachtten door de parabolische prijsstijging een correctie naar beneden en die kwam ook. Bitcoin consolideerde na de correctie net boven de $7.000.

- Advertentie -

Gepaard met de stijgende bitcoin koers steeg ook het handelsvolume. Het dagelijkse volume op cryptocurrency exchange BitMEX steeg zelfs naar een recordhoogte van meer dan $10 miljard.

Het bullish sentiment zit er weer goed in. Durfkapitalist Tim Draper zei zelfs dat hij verwacht dat bitcoin binnen een aantal jaren een wereldwijd marktaandeel van 5% zal hebben. Hij verwacht helaas minder van altcoins. Zo zegt hij de deze het minder goed zullen doen en het aanbod flink zal uitdunnen.

Mike Novogratz, CEO van cryptocurrency-bank Galaxy Digital, is van mening dat bitcoin de wereld niet zal veranderen. Volgens hem zullen blockchain-projecten die aan het zogenaamde web 3.0 werken wel die potentie hebben. Het is dan wel belangrijk dat deze altcoins zichzelf gaan bewijzen, aldus Novogratz.

HTC kondigde gisteren de opvolger van haar blockchain smartphone Exodus aan. Het nieuwe toestel, de HTC Exodus 1s, zal naast de walletfuncties van zijn voorganger ook kunnen fungeren als volwaardige Bitcoin node. Het toestal zal in het derde kwartaal van dit jaar op de markt verschijnen voor een bedrag tussen de $250 en $300.

Zo, je bent weer bij!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.350,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.417,95 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.420,08 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.420,55 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.