Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
28/05/2019 05:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2019 05:00

Koffie met CI: het crypto nieuws van 27 mei

Nieuws
Koffie met CI

Een hele goeiemorgen! Wat een reuring weer gisteren! Niet alleen de koersen waren weer interessant, maar ook in ons Telegramkanaal was er flink wat leven in de brouwerij. Ook met ons en onze community op Telegram mee kletsen? Meld je dan hier aan! Je krijgt er elke doordeweekse dag ook een gratis korte video-update van de koers. Goed, ik heb vannacht veel te lang naar grafieken en koersen gekeken en de analyse van Crypto Insider David minimaal 158 keer van voor naar achter gelezen, dus ik heb koffie nodig. Schenk je mok vol, haal ‘m to go, het is tijd voor Koffie met CI: je dagelijkse samenvatting van het blockchain– en cryptocurrency-nieuws van gisteren. Let’s go!
Zondagavond gebeurde het dan, de koers brak naar boven uit. Gistermorgen leken ook de altcoins aan te haken en kleurde vrijwel de hele top 100 groen. Analisten van CNBC’s Fast Money verwachten dat we doorzetten naar de $10.000, maar een grote groep andere analisten houdt een slag om de arm. De komende periode zal blijken waar de bitcoin (BTC) koers gaat consolideren vanwaar bitcoin mogelijk verder zal stijgen richting de psychologische grens van $10.000.
Een opvallende stijger was bitcoin Satoshi’s vision (BSV), die op een gegeven moment maar liefst 30,6% in de plus stond! De altcoin steeg daarmee in de afgelopen maand met ruim 115%. Er is een vermoeden dat de stijging te maken had met de goedkeuring van een copyright claim voor de Bitcoin white paper van Craig Wright.
De koers van litcoin (LTC) bereikte een nieuw hoogtepunt van dit jaar. De cryptocurrency steeg zo’n 15,4% in 24 uur naar een waarde van $116,48. Men denkt dat de aanstaande halvening er iets mee van doen heeft, waarbij de beloning voor de miners zal worden gehalveerd.
Net voor de uitbraak van bitcoin registreerde het Twitter account Whale Alert flink wat activiteit van vermogende bitcoin traders. Zo waren negen bitcoin-transacties goed voor maar liefst 29.029 BTC ($236 miljoen). De meeste transacties waren van wallet naar wallet, maar een van de transacties ging richting een cryptocurrency exchange; een transactie die wellicht zicht biedt op de beweegredenen van iemand met heel veel geld.
Volgens de crypto-analist en -investeerder DonAlt blijven er op dit moment nog twee belangrijke resistances over: die op $10.000 en op $11.500. Hierna zou bitcoin volgens DonAlt eventueel naar nieuwe hoogtes kunnen gaan stijgen. Wel verwacht hij nog een correctie naar de $8.400 of zelfs de $8.200.
Analist Josh Rager merkt op dat Binance coin (BNB) parabolisch stijgt en daardoor mogelijk binnenkort gaat corrigeren. Hij verwacht dat zelfs het kleinste foutje tijdens de lancering van margin trading op Binance een enorme correctie kan veroorzaken.
Zo, je bent weer bij!
Heb je de laatste wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
El BTC se enfrenta a la plata tras una subida histórica de su precio
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Hollywood filmará el gigantesco robo de 120.000 Bitcoins
Advertentie