Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Litecoin bereikt nieuw yearly high in aanloop naar halvening

De koers van litecoin (LTC) heeft een nieuw hoogtepunt in 2019 bereikt. De prijs van LTC is met zo’n 15,4% gestegen in de afgelopen 24 uur naar een waarde van ongeveer $116,48 op het moment van schrijven. De laatste keer dat LTC zulke waarden zag was in de zomer van 2018.

Litecoin, dat ook bekend staat als het digitale zilver, zit hoogstwaarschijnlijk in een rally vanwege de aankomende halvening. De verwachting is namelijk dat deze over ongeveer 70 dagen zal plaatsvinden.

- Advertentie -

Tijdens een halvening wordt de beloning van het minen van blocks op de blockchain gehalveerd. Half augustus zal dat voor litecoin van 25 LTC naar 12,5 LTC gaan. Zulke halvenings gaan meestal gepaard met een rally van de koers.

Een tweede reden voor de stijgende koers van litecoin is dat een altcoin seizoen eventueel begonnen is. Bijna alle cryptocurrencies op de markt kleuren vandaag groen, veel van deze coins vertonen een groei van meer dan 10%. Bitcoin SV toonde zelfs een groei van ruim 30% vandaag, waarschijnlijk doordat Craig Wright bitcoins copyright verworven heeft.

Litecoin werd in 2011 gecreëerd door Charlie Lee. De cryptocurrency lijkt veel op bitcoin, maar richt zich vooral op snellere transactiesnelheden met behulp van het Lightning Network dat in 2017 lanceerde.

Vorige week bleek dat LTC met ruim 230% gestegen is in 2019. Toen moest de koers nog een belangrijk resistance-niveau op $100 testen. Die lijkt inmiddels dus te zijn doorbroken.

Ook kondigde Travala.com deze maand  aan dat zij zal samenwerken met de Litecoin Foundation. In dezelfde week kondigde de Duitse aandelenbeurs Börse Stuttgart dat zij litecoin exchange-traded notes (ETN’s) gaan aanbieden op hun platform.

Kort daarvoor zei Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital en een bekend bitcoin (BTC) bull, dat hij de huidige rally van litecoin niet begrijpt. Hij is van mening dat de altcoin nutteloos is en wordt overgewaardeerd. Daar was natuurlijk niet iedereen het mee eens.

Volgend jaar mei gaat ook bitcoin een halvening uitvoeren. Brian Kelly, CEO van BKCM, liet onlangs weten dat hij zeer bullish is over de prijs van bitcoin vanwege de aankomende halvening.

Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.263,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.047,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.071,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.094,80 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.121,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.047,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.071,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.094,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.121,50 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.263,00 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...