Kevin Schijven Kevin Schijven
27/05/2019 15:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2019 15:39

Litecoin bereikt nieuw yearly high in aanloop naar halvening

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin koers analist: stijging is mogelijk pas halverwege

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

De koers van litecoin (LTC) heeft een nieuw hoogtepunt in 2019 bereikt. De prijs van LTC is met zo’n 15,4% gestegen in de afgelopen 24 uur naar een waarde van ongeveer $116,48 op het moment van schrijven. De laatste keer dat LTC zulke waarden zag was in de zomer van 2018.
Litecoin, dat ook bekend staat als het digitale zilver, zit hoogstwaarschijnlijk in een rally vanwege de aankomende halvening. De verwachting is namelijk dat deze over ongeveer 70 dagen zal plaatsvinden.
Tijdens een halvening wordt de beloning van het minen van blocks op de blockchain gehalveerd. Half augustus zal dat voor litecoin van 25 LTC naar 12,5 LTC gaan. Zulke halvenings gaan meestal gepaard met een rally van de koers.
Een tweede reden voor de stijgende koers van litecoin is dat een altcoin seizoen eventueel begonnen is. Bijna alle cryptocurrencies op de markt kleuren vandaag groen, veel van deze coins vertonen een groei van meer dan 10%. Bitcoin SV toonde zelfs een groei van ruim 30% vandaag, waarschijnlijk doordat Craig Wright bitcoins copyright verworven heeft.
Litecoin werd in 2011 gecreëerd door Charlie Lee. De cryptocurrency lijkt veel op bitcoin, maar richt zich vooral op snellere transactiesnelheden met behulp van het Lightning Network dat in 2017 lanceerde.
Vorige week bleek dat LTC met ruim 230% gestegen is in 2019. Toen moest de koers nog een belangrijk resistance-niveau op $100 testen. Die lijkt inmiddels dus te zijn doorbroken.
Ook kondigde Travala.com deze maand  aan dat zij zal samenwerken met de Litecoin Foundation. In dezelfde week kondigde de Duitse aandelenbeurs Börse Stuttgart dat zij litecoin exchange-traded notes (ETN’s) gaan aanbieden op hun platform.
Kort daarvoor zei Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital en een bekend bitcoin (BTC) bull, dat hij de huidige rally van litecoin niet begrijpt. Hij is van mening dat de altcoin nutteloos is en wordt overgewaardeerd. Daar was natuurlijk niet iedereen het mee eens.
Volgend jaar mei gaat ook bitcoin een halvening uitvoeren. Brian Kelly, CEO van BKCM, liet onlangs weten dat hij zeer bullish is over de prijs van bitcoin vanwege de aankomende halvening.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Advertentie