Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
13/08/2019 18:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:35

Koffie met CI: het crypto nieuws van week 32

Nieuws
koffie_met_CI_samenvatting_cryptocurrency_en_blockchain_nieuws

Voorheen schreven we een samenvatting van de dag, maar na feedback van onze lezers hebben we besloten dit per week te gaan doen! Wil je nou meer over de nieuws- en koersontwikkelingen lezen en vooral kletsen? Doe dit dan met ons en onze community van bijna 1000 man sterk op Telegram. Klik hier om je voor onze groep aan te melden!
Aan het begin van vorige week liet bitcoin (BTC) flinke stijgingen zien. Zo handelde de meest dominante cryptocurrency vorige week dinsdag in de ochtend boven de $12.000. Woensdag consolideerde bitcoin echter en daalde de koers naar $11.600. De koersen van de altcoins kleurden op dat moment ook voornamelijk rood. Nadat bitcoin support vond op de $11.200, begon een nieuwe koersstijging. Bitcoin steeg tot net onder de $12.000 en brak onderweg de $11.500 en $11.800. Helaas vond BTC flinke weerstand op de $12.000, waarna de koers weer daalde naar $11.400 op zondagochtend. De altcoins leken enigszins van de daling van bitcoin te kunnen profiteren. Zowel op maandag als vanochtend bleef de koers van bitcoin aardig gelijk. Rond 16:00 uur vandaag daalde bitcoin net onder de $11.000.
cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_bannerVolgens sommige analisten waren de bullish bewegingen van bitcoin voornamelijk te danken aan de economische spanningen tussen de Verenigde Staten en China. Zo zou de dreigende devaluatie van de Chinese yuan ervoor zorgen dat er fiatgeld naar bitcoin stroomt. Tom Lee van Fundstrat beweert dat men bitcoin gebruikt als bescherming in tijden van economisch conflict. Bitcoin (BTC) zou in een dergelijke situatie gebruikt worden als oppotmiddel.
Litecoin (LTC) voltooide begin vorige week zijn halving. In aanloop naar die bewust maandag steeg de koers van LTC flink. Echter zette deze stijging niet door na de halving; een stijging die menigeen wel had verwacht. Matti Greenspan van eToro beweert nog steeds dat een verminderd aanbod de prijs van litecoin zou moeten opdrijven, en dat de halving derhalve op lange termijn dit effect zal hebben.
Cryptocurrency exchange Binance maakte half juni bekend dat de exchange zijn deuren in Amerika zal sluiten vanwege regelgeving. Echter heeft de exchange plannen om een op Amerika gericht platform openen. Binance publiceerde een lijst van 30 cryptocurrencies die met de lancering zullen worden aangeboden: ADA, ATOM, BAT, BCHABC, BNB, BTC, DASH, EOS, ETC, ETH, HOT, IOTA, LINK, LOOM, LTC, MANA, NANO, NEO, PAX, REP, RVN, TUSD, USDC, USDT, VET, WAVES, XLM, XRP, ZIL, ZRX. Opvallend is dat bitcoin, ethereum (ETH) en litecoin (LTC) ook specifiek worden benoemd, wat doet vermoeden dat dit wellicht niet vanzelfsprekend was.
crypto_insiders_telegram_bannerDe Financial Action Task Force (FATF), een intergouvernementele financiële toezichthouder die zich voornamelijk richt op de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering, gaat samen met 15 landen een systeem ontwikkelen dat cryptocurrency-transacties moet monitoren. De groep van landen zou bestaan uit de G7, met Australië en Singapore. Het systeem zou in 2020 het licht moeten zien.
Gisteren publiceerde onze analist David weer een nieuwe koersanalyse! Hij beweert dat er wellicht slecht weer op komst is, en dan bedoelt hij niet buiten de deur. Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie