Home Nieuws Bitcoin nieuws Illegale Bitcoin- en Monero-miners kunnen ontdekt worden door AI van lab achter...

Illegale Bitcoin- en Monero-miners kunnen ontdekt worden door AI van lab achter de atoombom

- Advertentie -

Onderzoekers van de Los Alamos National Labratory hebben een nieuw artificial intelligence (AI) systeem ontwikkeld dat illegale cryptocurrency-mining kan ontdekken. Dat kondigt het onderzoekscentrum aan in een persbericht op 20 augustus.

Het nieuwe kunstmatig intelligentie systeem is ontwikkeld om kwaadaardige code te identificeren die gebruikt wordt om supercomputers te kapen voor het illegaal minen van cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en monero (XMR).

Supercomputers zijn het vaker het doelwit van illegale crypto-miners, wat ook cryptojacking genoemd wordt, omdat ze vele malen krachtiger zijn dan thuiscomputers. In mei kwam nog naar buiten dat meerdere supercomputers in Europa het doelwit waren van dergelijke hackers.

Volgens de onderzoekers kan het nieuwe AI-systeem veel sneller dit soort operaties ontdekken dan conventionele methodes. Het systeem zoekt niet naar een match met een bekend crimineel programma, maar controleert of er code draait die er niet tussen thuishoort.

Gebaseerd op recente computerinbraken in Europa en elders, zal dit soort softwarewaakhond binnenkort cruciaal zijn om te voorkomen dat cryptocurrency-miners high-performance computerfaciliteiten hacken en kostbare computerbronnen stelen. Ons deep learning-model voor kunstmatige intelligentie is ontworpen om misbruik van supercomputers te detecteren, specifiek voor het minen van cryptocurrency.

Aldus Gopinath Chennupati, een onderzoeker bij het Los Alamos. Het onderzoekscentrum werd tijdens de tweede wereldoorlog opgezet en is overigens dezelfde plaats waar de atoombom werd ontwikkeld met het Manhattan Project.

In gerelateerd nieuws heeft een Israëlische cybersecuritybedrijf malware ontdekt dat gebruikt wordt voor illegaal minen van monero op Amazon Web Services (AWS). Het bedrijf waarschuwt dat iedereen die gebruik maakt van Amazon Machine Images (IMS), virtuele computers die draaien op de cloud-dienst van Amazon, met EC20, kwetsbaar zijn.

In april, alsmede in augustus vorig jaar, werden nog twee grote ‘botnets’ ontmanteld door lokale autoriteiten die gebruikt werden voor het illegaal minen van monero.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.596,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.306,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.328,00 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.358,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.413,60 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...