Kevin Schijven Kevin Schijven
13/04/2022 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2022 06:08

Coinbase gaat filmtrilogie met NFT’s uit de Bored Ape Yacht Club maken

icon-nft
NFT nieuws
Bored Ape NFT collectie van 1 miljoen dollar gestolen

Foto: mundissima / Shutterstock.com

De beruchte Bored Ape non-fungible tokens (NFT) uit de exclusieve Bored Ape Yacht Club (BYAC) krijgen een eigen film. Ze krijgen zelfs een drietal films, genaamd “The Degen Trilogy.”

Coinbase, de enorme Amerikaanse cryptocurrency-exchange, gaat de film maken. Dat kondigt het bedrijf op 11 april aan:

Coinbase heeft al een open auditie gelanceerd. Bored Ape NFT eigenaren, die hopen dat hun verveelde aap in een van deze films verschijnt, kunnen zich hiervoor nu aanmelden.

Eigenaren van Bored Apes die worden verkozen, ontvangen een licentie van $10.000 in bitcoin (BTC) of apecoin (APE). Deze licentie wordt vervolgens vastgelegd op de blockchain van Ethereum (ETH).

Belangstellenden moeten hun aanvraag uiterlijk vandaag indienen. Hoe de Bored Apes worden gekozen, is echter onduidelijk. Ook is niet iedereen hier blij mee en zij waarschuwen andere eigenaren op te passen. Zij waarschuwen dat je mogelijk rechten omtrent je NFT opgeeft in ruil voor deze eenmalige vergoeding

Het plan is om de eerste film uit de trilogie al tijdens NFT.NYC te tonen. Het NFT evenement vindt in New York plaats tussen 20 en 23 juni. Na lancering kunnen alleen mensen met een Coinbase Wallet de film bekijken.

Coinbase meldt dat het geen winst verwacht te maken met de film. Mocht dit toch lukken, dan zegt de beurs dat alle winst aan non-profit organisaties wordt gedoneerd. De films zijn daarnaast verbonden aan de lancering van Coinbase’ eigen NFT marktplaats. Deze lanceert naar verluidt binnenkort.

De premisse van de film is compleet onzinnig, maar dat viel dan ook wel te verwachten. Leden van de Mutant Ape Yacht Club (MYAC) komen in aanmerking voor de tweede film.

BYAC maakt de laatste tijd veel grootse ontwikkelingen door. Yuga Labs, het bedrijf achter BYAC, lanceerde onlangs de apecoin, nam CryptoPunks over, en haalde onlangs maar liefst $450 miljoen op. Ook maakt Universal Music Group, het grootste muziekconcern ter wereld, met vier verveelde apen een band.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie
Advertentie