Ivo Melchers Ivo Melchers
30/01/2023 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2023 07:01

Mede-oprichter Yuga Labs zet stapje terug wegens hartproblemen

icon-nft
NFT nieuws

Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Yuga Labs is het bedrijf achter de succesvolle non-fungible token (NFT) projecten Bored Ape Yacht Club (BAYC) en Mutant Ape Yacht Club (MAYC). Daarnaast heeft het APE ecosysteem ook zijn eigen metaverse genaamd ´The Otherside´ en zijn eigen crypto ´ApeCoin (APE)´.

Bezitters van deze Apecoin konden in mei 2022 bijvoorbeeld in ruil voor 305 APE een van de 55.000 Otherdeed NFT’s krijgen. Deze tokens geven eigenaren het recht om land te claimen in de virtuele wereld van het ecosysteem.

In het begin van 2022 nam Yuga Labs tevens de CryptoPunks NFT collectie over van ontwikkelaar Larva Labs.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Mede-oprichter Yuga Labs heeft gezondheidsproblemen

Wylie Aronow, mede-oprichter van Yuga Labs, heeft op Twitter laten weten dat gezondheidsproblemen hem dwingen om een stapje terug te zetten bij het bedrijf. Hij vertelde namelijk dat hij momenteel kampt met heftige hartproblemen. Om die reden zal zijn gezondheid nu op nummer één worden gezet en heeft hij besloten om tijdelijk met verlof te gaan bij Yuga Labs.

Verder geeft hij aan dat hij de afgelopen tijd extreem veel heeft gewerkt en niet genoeg om zijn gezondheid heeft gegeven. De ondernemer zal echter niet helemaal uit beeld zijn bij Yuga Labs, aangezien hij aan zal blijven als strategisch adviseur en onderdeel van het bestuur van het bedrijf.

Advertentie

Problemen voor bedrijf achter BAYC

Onlangs kon je in het NFT nieuws lezen dat sommige advocaten verwachten dat de Securities and Exchange Commission (SEC) achter Yuga Labs aan zal gaan. In oktober 2022 werd namelijk bekend dat de SEC Yuga Labs aan het onderzoeken is of het de populaire NFT’s en de ApeCoin-governance token zou hebben verkocht als effecten (Engels: ‘securities’). Dit onderzoek zal mogelijk leiden tot een rechtszaak, wat zou lijken op de zaak waar Ripple (XRP) momenteel in verweven zit.

Ook kon je eerder lezen dat Yuga Labs was aangeklaagd voor het genereren van hype voor hun NFT’s. Dit zou namelijk in het geheim zijn gebeurd en dit valt onder zogeheten marktmanipulatie. Hierbij zou een aantal topmensen van Yuga Labs en een groot aantal beroemdheden zijn ingehuurd om de populaire NFT’s aan te prijzen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie