Ivo Melchers Ivo Melchers
14/03/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 15:00

Meta stopt met NFT’s op Instagram en Facebook

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Ink Drop/Shutterstock

In mei 2022 begon Meta, het moederbedrijf van onder andere Instagram en Facebook, met het testen van de integratie met non-fungible tokens (NFT’s) op Instagram. Het ging hier om een select aantal gebruikers in de Verenigde Staten die NFT’s konden gaan gebruiken op hun feed, stories en berichten op het platform.

Enkele maanden later werd de NFT pilot uitgebreid naar Facebook, met als uiteindelijke doel dat gebruikers hun NFT’s kunnen tonen op beide platformen. Ook werden NFT’s op Instagram beschikbaar gemaakt voor een totaal van 100 landen in Afrika, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Amerika.

In november stond het een kleine groep Amerikaanse creators toe om rechtstreeks vanuit Instagram NFT’s te minten en te verkopen via de Polygon (MATIC) blockchain.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meta stopt met NFT’s

Inmiddels is bekend geworden dat Meta zijn NFT-functie op zowel Instagram als Facebook gaat schrappen, iets minder dan een jaar na de lancering. Stephane Kasriel, hoofd van handel en financiële technologieën van Meta, bracht gisteren dit nieuws naar buiten en zei dat Meta ‘’zich wil concentreren op andere manieren om videomakers, mensen en bedrijven te ondersteunen’’.

Kasriel voegde eraan toe dat het bedrijf nog steeds prioriteit geeft aan manieren waarop gebruikers ‘’contact kunnen maken met hun fans en geld kunnen verdienen’’. Het bedrijf gaat zich richten op andere producten zoals Reels, de korte videotool van het bedrijf, voor berichtenuitwisseling en het genereren van inkomsten

Kasriel specificeerde verder dat Meta zal blijven samenwerken met creators van NFT’s en Web3-inhoud die gebruik maken van de reeks tools om hen te helpen hun community te laten groeien.

Advertentie

Stapt Amazon de wereld van NFT’s in?

Terwijl Meta uit de wereld van NFT’s stapt, kon je onlangs in het NFT nieuws lezen dat er momenteel geruchten rondgaan dat Amazon deze juist op een bijzondere manier gaat betreden. De grootmacht binnen de e-commerce zou namelijk bezig zijn met de ontwikkeling van de mogelijkheid om assets uit de echte wereld aan NFT’s te koppelen. Het nieuwe platform zal in eerste instantie waarschijnlijk alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie