Ivo Melchers Ivo Melchers
14/03/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2023 15:00

Meta stopt met NFT’s op Instagram en Facebook

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Ink Drop/Shutterstock

In mei 2022 begon Meta, het moederbedrijf van onder andere Instagram en Facebook, met het testen van de integratie met non-fungible tokens (NFT’s) op Instagram. Het ging hier om een select aantal gebruikers in de Verenigde Staten die NFT’s konden gaan gebruiken op hun feed, stories en berichten op het platform.

Enkele maanden later werd de NFT pilot uitgebreid naar Facebook, met als uiteindelijke doel dat gebruikers hun NFT’s kunnen tonen op beide platformen. Ook werden NFT’s op Instagram beschikbaar gemaakt voor een totaal van 100 landen in Afrika, Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Amerika.

In november stond het een kleine groep Amerikaanse creators toe om rechtstreeks vanuit Instagram NFT’s te minten en te verkopen via de Polygon (MATIC) blockchain.

Solana krijgt eigen OnlyFans concurrent na miljoeneninvestering
  • icon-nft
    NFT nieuws

Meta stopt met NFT’s

Inmiddels is bekend geworden dat Meta zijn NFT-functie op zowel Instagram als Facebook gaat schrappen, iets minder dan een jaar na de lancering. Stephane Kasriel, hoofd van handel en financiële technologieën van Meta, bracht gisteren dit nieuws naar buiten en zei dat Meta ‘’zich wil concentreren op andere manieren om videomakers, mensen en bedrijven te ondersteunen’’.

Kasriel voegde eraan toe dat het bedrijf nog steeds prioriteit geeft aan manieren waarop gebruikers ‘’contact kunnen maken met hun fans en geld kunnen verdienen’’. Het bedrijf gaat zich richten op andere producten zoals Reels, de korte videotool van het bedrijf, voor berichtenuitwisseling en het genereren van inkomsten

Kasriel specificeerde verder dat Meta zal blijven samenwerken met creators van NFT’s en Web3-inhoud die gebruik maken van de reeks tools om hen te helpen hun community te laten groeien.

Advertentie

Stapt Amazon de wereld van NFT’s in?

Terwijl Meta uit de wereld van NFT’s stapt, kon je onlangs in het NFT nieuws lezen dat er momenteel geruchten rondgaan dat Amazon deze juist op een bijzondere manier gaat betreden. De grootmacht binnen de e-commerce zou namelijk bezig zijn met de ontwikkeling van de mogelijkheid om assets uit de echte wereld aan NFT’s te koppelen. Het nieuwe platform zal in eerste instantie waarschijnlijk alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie