Thom Derks Thom Derks
30/09/2022 12:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 11:43

Platenlabel van Madonna en Ed Sheeran gaat samenwerken met OpenSea

icon-nft
NFT nieuws

Dat het op dit moment stil is op de NFT-markt en de handelsvolumes compleet door het ijs zakken, betekent niet dat er geen ontwikkelingen plaatsvinden. Wat je vaak ziet is dat er juist in de bearmarkt grote stappen in de juiste richting worden gezet. Ook nu is dat het geval met een samenwerking tussen OpenSea en het grote Warner Music Group.

NFT’s zijn terug – Cryptopunks worden voor recordbedragen verkocht
  • icon-nft
    NFT nieuws

Wat kunnen we van deze samenwerking verwachten?

Het idee van de samenwerking is om artiesten van Warner Music vroege toegang te geven tot nieuwe producten op OpenSea en ze op de voorgrond te plaatsen als ze nieuwe dingen publiceren op de marktplaats.

Artiesten krijgen ook hulp van het OpenSea-team om zichzelf beter te profileren in de wereld van Web3 en om hun bestaande fanbase de NFT-wereld in te krijgen. Zo wordt het een samenwerking die aan beide kanten profijt oplevert.

OpenSea profiteert van de enorme fanbases van artiesten als Madonna, Cardi B, Dua Lipa en Ed Sheeran, terwijl zij op hun beurt profiteren van de expertise op het gebied van Web3 en de grote gebruikersaantallen van OpenSea.

“Onze samenwerking met OpenSea maakt Web3-tools beschikbaar die het voor onze artiesten mogelijk maakt om diepere banden aan te gaan met hun fans en ze nieuwe vormen van toegang en eigenaarschap te geven”, aldus Oana Ruxandra, de Chief Digital Office van Warner.

Advertentie

Eerste project staat al op de planning

Het eerste project dat Warner Music en OpenSea samen gaan ondernemen zijn de lancering van NFT Label Passes voor Probably A Label, het Web3-platenlabel dat Warner Records vorige maand lanceerde.

De NFT Label Pass maakt het voor houders mogelijk om liedjes te licenseren voor een ‘alleen-leden’ muziekbibliotheek en nog veel meer exclusieve dingen als toegang tot live events en ontmoetingen met de artiesten zelf.

De grote missie van Probably A Label is om Web3 technologie te gebruiken om artiesten en hun fans de mogelijkheid te geven om de muziek weer echt van hen te maken. Met een grote naam als Warner Music die als drijvende kracht achter het project fungeert, kan er weinig misgaan.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie