Ivo Melchers Ivo Melchers
29/04/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/04/2023 10:00

Yuga Labs is verantwoordelijk voor 35% van het totale NFT handelsvolume

icon-nft
NFT nieuws
Yuga Labs representa el 35% del volumen total de operaciones de NFT

Foto: rafapress/Shutterstock

Yuga Labs heeft zichzelf in de afgelopen jaren gemanifesteerd tot een ware grootmacht binnen de wereld van non-fungible tokens (NFT’s). In april 2021 lanceerde Yuga Labs de Bored Ape Yacht Club (BAYC) collectie die in een paar maanden uit is gegroeid tot een van de meest succesvolle NFT projecten. De floor price van de 10.000 op Ethereum (ETH) gebaseerde apen steeg tijdens de NFT gekte van 2021 tot een hoogtepunt van ongeveer 152 ETH.

Het imperium van Yuga Labs is echter nog veel groter en bestaat ook nog uit de Mutant Ape Yacht Club (MAYC), zijn eigen metaverse genaamd ‘The Otherside’ en zijn eigen crypto ‘ApeCoin (APE)’. Ook verwierf Yuga Labs in maart 2022 de populaire CryptoPunks en Meebits collectie van de oorspronkelijke maker Larva Labs.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Yuga Labs domineert NFT markt

Een nieuw rapport van DappRadar laat zien dat Yuga Labs goed was voor bijna 35% van het totale NFT-handelsvolume van de afgelopen twee kwartalen.

De projecten van Yuga Labs genereerden gezamenlijk meer dan $2 miljard aan handelsvolume in de periode tussen oktober en maart. Dit komt neer op 34,6% van het totale marktvolume in die periode.

De BAYC leidt de NFT markt met een floorprice van 51,45 ETH, of ongeveer $99.000, gevolgd door CryptoPunks op 49,49 ETH ($95.150). Tijdens de piek van de NFT gekte in 2021 moest je minimaal $429.000 neerleggen om een Bored Ape te bezitten.

Volgens het rapport heeft BAYC de afgelopen twee kwartalen voor $504 miljoen aan NFT-verkopen opgeleverd. De Mutant Apes kwamen bijna overeen met dat aantal, met een totaal van $483 miljoen. De Otherdeed NFT’s, die eigenaren het recht geven om land te claimen in de eigen metaverse, leverden meer dan $322 miljoen aan transacties op.

Advertentie

Bitcoin NFT’s van Yuga Labs

Onlangs kon je in het NFT nieuws lezen dat Yuga Labs zijn eerste Bitcoin (BTC) NFT collectie, genaamd TwelveFold, had gelanceerd. Sinds de lancering van het Ordinals protocol in januari wordt er volop data meegedragen aan individuele satoshi’s, de kleinste eenheid van bitcoin.

In totaal werd er maar liefst $16,5 miljoen opgehaald met de veiling van Yuga Labs, maar er was ook veel kritiek omdat de manier waarop de veiling was opgezet ‘’een droom voor scammers’’ zou zijn.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie