Erik Juffermans Erik Juffermans
22/12/2023 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/12/2023 16:22

Crypto kan potentieel betaalmiddel worden op Elon Musk’s X

Bitcoin-BTC Dogecoin-DOGE
icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto kan potentieel betaalmiddel worden op Elon Musk's Twitter

Foto: Sadi-Santos/Shutterstock

Het social media platform X, voorheen Twitter, gaat vanaf midden-2024 betalingsdiensten ondersteunen. Dit is een grote stap naar het realiseren van een zogenaamde ‘everything app’, dit is een app die een wijd spectrum aan diensten ondersteunt. Of dit echter betekent dat het platform van Elon Musk crypto betalingen gaat ondersteunen is onduidelijk.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Sociale mediaplatform X (Twitter) gaat betalingsdiensten lanceren

In een gesprek op X met Cathie Woods, de CEO van ARK Invest, liet Elon Musk doorschemeren dat de app “ergens halverwege 2024” betalingsdiensten zal lanceren. Vooralsnog moet er gewacht worden op de goedkeuring van meerdere betalingslicenties.

Musk zegt ook dat hij aanvankelijk de betalingsdiensten op X eerder wilde uitrollen. Bureaucratische obstakels staken hier echter een stokje voor. Ook zegt hij dat X “een beetje laat was” met het indienen van de nodige documenten om te voldoen aan de licentie-eisen.

Advertentie

Crypto als betaalmiddel op X?

Maar betekent de lancering van betalingsdiensten op de app dat er een integratie van crypto zal plaatsvinden? Musk is namelijk al jarenlang uitgesproken fan van crypto, en in het bijzonder van dogecoin (DOGE). Menig crypto fan anticipeert dus wel stiekem dat Musk iets met crypto zal gaan doen op zijn social media platform X. Bij zijn autobedrijf Tesla kan er immers ook met dogecoin worden betaald.

Ook investeerde Tesla in het verleden in bitcoin. De bitcoin aankoop van Tesla was in februari 2021 reusachtig nieuws en was een grote katalysator voor de bullrun die er op volgde. Van de aanvankelijke bitcoin investering van $1,5 miljard staat er nog maar $148 miljoen aan BTC op de balans van Tesla.

Helaas zijn er tot dusverre geen gegronde redenen om aan te nemen dat een crypto integratie op X ook daadwerkelijk op de planning staat. Musk zegt daarnaast dat hij “bijna geen tijd heeft” om aan crypto te denken. De miljardair staat echter bekend als een onvoorspelbaar en spontaan figuur. Het idee is daarom nog zeker niet van tafel te vegen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie