Ivo Melchers Ivo Melchers
30/03/2023 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2023 16:15

Crypto miljardair: ‘’de overheid moet bang zijn voor AI, niet crypto’’

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Las cryptos AI son muy populares, JP Morgan comparte una posible razón

Foto: Shutterstock Generate

De afgelopen tijd is er veel te doen rondom regelgeving die betrekking heeft op de crypto industrie. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) houdt zich namelijk erg druk bezig met de wereld van cryptocurrencies. Een tijdje terug opende het bijvoorbeeld de aanval op kraken door het staking programma hiervan te verbieden. Daarnaast werd Paxos verboden om nog nieuwe Binance USD (BUSD) stablecoins uit te geven. De Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase kreeg vorige week tevens een officiële waarschuwing van de SEC om de oren.

Mike Novogratz, de CEO van het Amerikaanse cryptocurrency investeringsbedrijf Galaxy Digital, vertelde investeerders dat hij geschokt is over de hoeveelheid regelgevende aandacht voor crypto in tegenstelling tot die tegenover de opkomende artificial intelligence (AI).

Changpeng Zhao van cryptogigant Binance moet mogelijk 3 jaar de cel in
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

‘’Te veel focus op crypto regulatie’’

Tijdens de telefonische vergadering over het vierde kwartaal van Galaxy Digital op 28 maart legde de CEO uit dat de Amerikaanse regering het helemaal mis heeft door ervoor te kiezen zich zoveel te concentreren op cryptoregulering en een oogje dicht te knijpen voor AI:

‘’Als ik aan AI denk, schokt het me dat we het zo vaak hebben over cryptoregulering en niet over AI-regulering, ik denk dat de regering het helemaal op zijn kop heeft.’’

Deze bezorgdheid lijkt voort te komen uit de angst van Novogratz dat AI een ‘deep fake’ identiteitscrisis zal veroorzaken:

‘’In veel opzichten is identiteit rond AI een van de beste use-cases voor crypto, want al snel krijg je een neppe Mike Novogratz, hopelijk met haar. Hoe bewijs je identiteit in zo’n wereld?’’

Novogratz is van mening dat op blockchain gebaseerde applicaties een ‘’enorme rol’’ zullen spelen bij het bestrijden van enkele problemen die AI met zich meebrengt.

Advertentie

Limieten op crypto transacties?

Gisteren kon je in het crypto nieuws lezen dat het Europese Parlement een limiet van 1000 euro in wil stellen als het gaam om ‘anonieme’ crypto transacties. Hiermee gaat het om transacties met self hosted wallets. Bij accounts van gereguleerde crypto-bedrijven zullen deze limieten niet van toepassing zijn.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie