Simon Bosch Simon Bosch
21/05/2023 19:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/05/2023 19:15

Crypto Rewind week 20: Goed XRP nieuws, BTC mining voor wiet en meer

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Crypto Rewind week 20: Goed XRP nieuws, BTC mining voor wiet en meer

Foto: Stanslavs/Shutterstock

Een paar weken geleden stond de crypto-markt bol van het enthousiasme, maar afgelopen week was het crypto nieuws wat wisselvalliger. Zo blijft de Securities and Exchange Commission (SEC) de industrie met harde hand regeren, en Europese investeerders moeten misschien al hun transacties door gaan geven. Ondertussen gebruikt een wietkweker bitcoin mining om zijn plantjes warm te houden, en De Nederlandsche Bank (DNB) is bang voor een prijsspiraal die positief uit kan pakken voor crypto.

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Crypto regulatie bron van onzekerheid

Zoals wel vaker de afgelopen maanden vormde de Amerikaanse SEC afgelopen week een bron van onzekerheid. Grayscale mag namelijk zijn trustfonds voor Filecoin (FIL) niet aanbieden aan investeerders. De altcoin zou de kenmerken hebben van een ongeregistreerd effect.

Ondertussen is de EU in verhouding met de Verenigde Staten juist een oase van rust, en vooral ook een grote magneet voor nieuw kapitaal. Met name de VS en het VK hebben marktaandeel wat durfkapitaal betreft moeten inleveren. Het overgrote deel hiervan is naar Europa gegaan.

Maar tegelijkertijd is de Europese Raad erg streng tegen mensen die crypto en blockchain gebruiken. Als het aan dit overheidsinstituut ligt moeten crypto-bedrijven binnenkort elke transactie doorgeven aan de overheid om te voorkomen dat de techniek wordt gebruikt voor criminele doeleinden.

De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich juist zorgen om iets totaal anders, namelijk een prijsspiraal in de economie. Door de hoge inflatie worden veel producten duurder. Dit zou kunnen zorgen voor een niet te stoppen kettingreactie. Dat zou betekenen dat de inflatie langer door blijft gaan dan verwacht, wat juist gunstig zou kunnen zijn voor bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Niet al het nieuws rondom de overheid was afgelopen week dus negatief.

Advertentie

Positief nieuws voor Ripple rechtszaak

Verder begint de rechtszaak tussen Ripple en de SEC langzaam ten einde te komen. Afgelopen week werd bekend dat de e-mails van voormalig SEC-directeur William Hinman na lang wachten openbaar gesteld zullen worden.

Het is positief XRP nieuws. De rechter lijkt de documenten namelijk te willen gebruiken voor haar oordeel. En dat zou mogelijk positief zijn voor XRP. Het is dus waarschijnlijk dat dit de reden was waarom XRP als enige coin in de top 10 afgelopen vrijdag steeg.

Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Wiet kweken met bitcoin mining

Ondertussen is bewezen dat de warmte die je met bitcoin mining produceert ook nuttig ingezet kan worden. Je hebt namelijk geen verwarming meer nodig. Althans, dat gold voor een kleinschalige wietkweker wel. Je kunt natuurlijk betalen voor verwarmingskosten, maar je kunt ook bitcoin minen en de restwarmte gebruiken om je plantjes te verwarmen. Win-win dus.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie