Erik Juffermans Erik Juffermans
11/08/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2023 06:00

India heeft een nieuw plan voor crypto tokens ondanks scepsis

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
India overweegt strenge crypto belastingregel af te schaffen

Foto: Ms. Li/Shutterstock

India, het meest bevolkte land ter wereld, heeft een nieuwe revolutionaire crypto toepassing op het oog. Het land is namelijk van plan om het digitaal ondertekenen van documenten mogelijk te maken met behulp van crypto tokens. Hoewel de regering van India niet positief is over de adoptie van crypto onder de bevolking, is het dat zeker wel over crypto technologie in het algemeen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe crypto functie

De unieke functie om te ondertekenen met behulp van een crypto token moet onderdeel worden van een nieuwe browser. De browser wordt ontwikkeld in een competitie georganiseerd door het Ministerie van Electronica en Informatietechnologie (MeitY):

“Bovendien biedt de browser de mogelijkheid om documenten digitaal te ondertekenen met behulp van een crypto-token, waardoor veilige transacties en digitale interacties worden versterkt.”

Aldus het persbericht. Hoe dit plan uit de verf zal komen is vooralsnog niet bekend en het kan nog een jaar duren voordat de toepassing er daadwerkelijk is. De Indiase regering is zeer geïnteresseerd in de toepassing van blockchain technologie, maar is minder enthousiast over cryptovaluta. 

Oplichting, ook met crypto, is een groot probleem in India. Volgens een recente studie zullen eind dit jaar ruim 156 miljoen mensen gebruik maken van crypto in het land. De sector is echter vooralsnog volledig ongereguleerd in India en de bevolking is hier grotendeels de dupe van. Recent riep het hooggerechtshof in India de regering nog op om zo snel mogelijk duidelijk regels vast te stellen.

India wil vooral een digitale rupee

De Indiase regering heeft nog niet de knoop doorgehakt of het crypto wil verbieden of niet. De focus lijkt momenteel vooral te liggen op wat de regering aan crypto heeft. Zo is er al langer sprake van een Indiase Central Bank Digital Currency (CBDC): de digitale rupee.

Hiermee lijkt het Indiase beleid wat meer op dat van China, echter iets minder gestructureerd. In China is het verhandelen van crypto namelijk ten strengste verboden. Ook heeft China al lang een eigen CBDC in omloop. Hoewel de adoptie van de digitale yuan langzaam op gang kwam, heeft de Chinese regering meerdere pogingen gedaan dit proces te versnellen. Zo krijgen inmiddels ambtenaren in sommige provincies en steden hun salaris volledig uitbetaald in de digitale yuan.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
Trump luidt noodklok, vreest Chinese crypto-revolutie
politie rotterdam kraakt crypto met honderden slachtoffers
Cryptoscams opgespoord door politie Rotterdam: Honderden slachtoffers ontdekt
Na Nederland gaan de VS de strijd aan met crypto-dienst Tornado Cash
Niet crypto maar cash geld is een dreiging voor terrorisme, volgens onderzoekers
Advertentie