Erik Juffermans Erik Juffermans
11/08/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2023 06:00

India heeft een nieuw plan voor crypto tokens ondanks scepsis

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
India overweegt strenge crypto belastingregel af te schaffen

Foto: Ms. Li/Shutterstock

India, het meest bevolkte land ter wereld, heeft een nieuwe revolutionaire crypto toepassing op het oog. Het land is namelijk van plan om het digitaal ondertekenen van documenten mogelijk te maken met behulp van crypto tokens. Hoewel de regering van India niet positief is over de adoptie van crypto onder de bevolking, is het dat zeker wel over crypto technologie in het algemeen.

Cryptobeurs Bybit reageert op geruchten over Tether verbod in Europa
Cryptobeurs Bybit reageert op geruchten over Tether verbod in Europa

Nieuwe crypto functie

De unieke functie om te ondertekenen met behulp van een crypto token moet onderdeel worden van een nieuwe browser. De browser wordt ontwikkeld in een competitie georganiseerd door het Ministerie van Electronica en Informatietechnologie (MeitY):

“Bovendien biedt de browser de mogelijkheid om documenten digitaal te ondertekenen met behulp van een crypto-token, waardoor veilige transacties en digitale interacties worden versterkt.”

Aldus het persbericht. Hoe dit plan uit de verf zal komen is vooralsnog niet bekend en het kan nog een jaar duren voordat de toepassing er daadwerkelijk is. De Indiase regering is zeer geïnteresseerd in de toepassing van blockchain technologie, maar is minder enthousiast over cryptovaluta. 

Oplichting, ook met crypto, is een groot probleem in India. Volgens een recente studie zullen eind dit jaar ruim 156 miljoen mensen gebruik maken van crypto in het land. De sector is echter vooralsnog volledig ongereguleerd in India en de bevolking is hier grotendeels de dupe van. Recent riep het hooggerechtshof in India de regering nog op om zo snel mogelijk duidelijk regels vast te stellen.

India wil vooral een digitale rupee

De Indiase regering heeft nog niet de knoop doorgehakt of het crypto wil verbieden of niet. De focus lijkt momenteel vooral te liggen op wat de regering aan crypto heeft. Zo is er al langer sprake van een Indiase Central Bank Digital Currency (CBDC): de digitale rupee.

Hiermee lijkt het Indiase beleid wat meer op dat van China, echter iets minder gestructureerd. In China is het verhandelen van crypto namelijk ten strengste verboden. Ook heeft China al lang een eigen CBDC in omloop. Hoewel de adoptie van de digitale yuan langzaam op gang kwam, heeft de Chinese regering meerdere pogingen gedaan dit proces te versnellen. Zo krijgen inmiddels ambtenaren in sommige provincies en steden hun salaris volledig uitbetaald in de digitale yuan.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Ripple slaat terug tegen miljardenboete SEC, ‘voortdurende intimidatie’
Cryptobedrijf wint beruchte rechtszaak, SEC moet miljoenen terugbetalen
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie