Simon Bosch Simon Bosch
24/12/2022 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2022 15:02

Terra’s Do Kwon verkocht in Servië naar verluidt gestolen bitcoins

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Terra (LUNA) oprichter Do Kwon is ondergedoken in Europa

Foto: Muhammed AKAN/Shutterstock

Na het instorten van het Terra (LUNA) ecosysteem vluchtte oprichter Do Kwon naar het buitenland om te ontkomen aan vervolging in zijn thuisland, Zuid-Korea. Ondertussen lijkt hij niet stil te hebben gezeten. Zo zou hij ondertussen van investeerders ontvreemde bitcoins hebben gestolen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Terra’s Do Kwon gezocht

Het Terra-ecosysteem stortte begin mei in nadat er een groot gebrek aan liquiditeit ontstond. Niet veel later was het onderpand dat vooral in bitcoin (BTC) gehouden werd niet meer genoeg om de marktwaarde van de UST-stablecoin te dekken. Dat leidde ertoe dat het hele ecosysteem in slechts een paar dagen naar nul ging.

Terra-oprichter Do Kwon werd vervolgens aan de tand gevoeld door verschillende regulatoren, door de Zuid-Koreaanse politie en zelfs door Interpol. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan Ponzifraude. Ook zou de Luna Foundation Guard (LFG) zich schuldig hebben gemaakt aan witwassen. Ook de mysterieuze hackergroep Anonymous wil gerechtigheid door de topman te ontmaskeren als crimineel. Er zou sprake zijn van voorbedachte rade.

Do Kwon bleek ondertussen spoorloos verdwenen. Hij zou eerst naar Dubai zijn gevlucht, terwijl hij zelf claimde dat hij helemaal niet op de vlucht was. Zelfs het gerucht dat hij naar Noord-Korea was gevlucht ging rond. Nu zou hij in Servië zitten.

Advertentie

Do Kwon casht bitcoins uit

De koreaanse crypto-krant Digital Asset schrijft dat hij in de tussentijd nogal wat bitcoins heeft uitgecasht. Hij zou vanuit Dubai naar Servië zijn gevlucht, dit Oost-Europese land heeft geen uitleveringsbeleid met Zuid-Korea.

Nu zou hij voor het eerst tijdens zijn bizarre reis bitcoins hebben verkocht voor fiat-valuta. Volgens de krant Digital Asset heeft hij zo’n 9,64 BTC verkocht, wat op het moment ongeveer 150.000 euro waard is. Ook zouden Zuid-Koreaanse regulatoren zich bewust van de transacties zijn en denken dat deze afkomstig zijn van Do Kwon. De bitcoins zou hij uit het Terra-ecosysteem hebben gehaald. Dat zijn praktisch de coins van het bedrijf en vormden dus het onderpand van de UST-stablecoin.

Hij zou zogenaamde ‘relay wallets’ hebben gebruikt, wat vermoedelijk betekent dat hij bitcoin-betaalautomaten heeft gebruikt in de hoofdstad Belgrado. Hij zou ze moeten verkopen om zijn familie financieel te kunnen steunen. Naast Do Kwon worden er zeven andere topmensen van Terraform Labs onderzocht, maar zij zouden niet op de vlucht zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Advertentie
Advertentie