Simon Bosch Simon Bosch
09/09/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2023 16:30

Enorme XRP transacties scheppen onrust – wat is er aan de hand?

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple boekt wéér grote winst in XRP rechtszaak, koers schiet omhoog

Foto: Grey82/Shutterstock

Gisteren schreven we dat Ripple enorme hoeveelheden XRP aan het verplaatsen was. Wat precies de reden was voor de transacties, was nog een raadsel. Nu weten we dat één van de transacties niet te maken had met Ripple, maar met de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. Het heeft enige verwarring veroorzaakt, maar het lijkt erop dat dit niet nodig is.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitvavo reorganiseert XRP en SHIB wallets

Uit een transactie die is gedocumenteerd door XRPSCAN blijkt dat een onbekend adres op 2 september ruim 424 miljoen XRP heeft verplaatst naar andere wallets. Het zendende adres bestaat pas sinds 1 september. Daarnaast heeft het op dinsdag ook al coins verstuurd naar een bekend adres van Bitvavo, alhoewel het ging om slechts 300.000 XRP.

De rest van de tokens werd via een reeks andere adressen verstuurd naar een ander nieuw adres, dat pas sinds afgelopen donderdag bestaat. Dit adres heeft verder nog geen verbanden met andere adressen. Alle XRP bij elkaar is op het moment van schrijven bijna 115 miljoen dollar waard. Bitvavo is binnen zijn eigen wallets aan het schuiven met cryptomunten.

XRP is bovendien niet de enige coin die de exchange aan het verplaatsen is binnen zijn eigen wallets. Hetzelfde is het geval voor Shiba Inu (SHIB), volgens TheCryptoBasic en Whale Alert heeft het al meer dan 9 biljoen SHIB verplaatst. Dat was op dat moment bijna 36,7 miljoen dollar waard.

Advertentie

XRP enorm populair op Bitvavo

Dat Bitvavo vroeg of laat een grote transactie van XRP moest doen is geen verrassing. In juli was XRP opeens de meest verhandelde coin op Bitvavo. Het handelsvolume was zelfs vijf keer zo hoog dan dat van bitcoin (BTC).

De oorzaak lijkt het goede nieuws rondom de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission te zijn geweest. De rechter besloot namelijk dat secundaire verkopen van XRP niet vallen onder de effectenwet. Ook nadat het volume wat inzakte bleef XRP nog erg populair.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Ripple nieuws

Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan XRP kopen: het verrassende resultaat
Advertentie