Simon Bosch Simon Bosch
09/09/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2023 16:30

Enorme XRP transacties scheppen onrust – wat is er aan de hand?

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
Ripple boekt wéér grote winst in XRP rechtszaak, koers schiet omhoog

Foto: Grey82/Shutterstock

Gisteren schreven we dat Ripple enorme hoeveelheden XRP aan het verplaatsen was. Wat precies de reden was voor de transacties, was nog een raadsel. Nu weten we dat één van de transacties niet te maken had met Ripple, maar met de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. Het heeft enige verwarring veroorzaakt, maar het lijkt erop dat dit niet nodig is.

XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Bitvavo reorganiseert XRP en SHIB wallets

Uit een transactie die is gedocumenteerd door XRPSCAN blijkt dat een onbekend adres op 2 september ruim 424 miljoen XRP heeft verplaatst naar andere wallets. Het zendende adres bestaat pas sinds 1 september. Daarnaast heeft het op dinsdag ook al coins verstuurd naar een bekend adres van Bitvavo, alhoewel het ging om slechts 300.000 XRP.

De rest van de tokens werd via een reeks andere adressen verstuurd naar een ander nieuw adres, dat pas sinds afgelopen donderdag bestaat. Dit adres heeft verder nog geen verbanden met andere adressen. Alle XRP bij elkaar is op het moment van schrijven bijna 115 miljoen dollar waard. Bitvavo is binnen zijn eigen wallets aan het schuiven met cryptomunten.

XRP is bovendien niet de enige coin die de exchange aan het verplaatsen is binnen zijn eigen wallets. Hetzelfde is het geval voor Shiba Inu (SHIB), volgens TheCryptoBasic en Whale Alert heeft het al meer dan 9 biljoen SHIB verplaatst. Dat was op dat moment bijna 36,7 miljoen dollar waard.

Advertentie

XRP enorm populair op Bitvavo

Dat Bitvavo vroeg of laat een grote transactie van XRP moest doen is geen verrassing. In juli was XRP opeens de meest verhandelde coin op Bitvavo. Het handelsvolume was zelfs vijf keer zo hoog dan dat van bitcoin (BTC).

De oorzaak lijkt het goede nieuws rondom de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission te zijn geweest. De rechter besloot namelijk dat secundaire verkopen van XRP niet vallen onder de effectenwet. Ook nadat het volume wat inzakte bleef XRP nog erg populair.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie