Simon Bosch Simon Bosch
04/09/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2023 18:30

Shiba Inu bereikt grote mijlpaal, maar SHIB koers blijft achter

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba Inu bereikt grote mijlpaal, maar SHIB koers blijft achter

Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

Halverwege augustus introduceerden de ontwikkelaars van Shiba Inu Shibarium, een nieuwe layer-2-blockchain die het Ethereum (ETH) netwerk beter schaalbaar moet maken. De blockchain is de afgelopen dagen hard gegroeid en heeft nu opnieuw een mijlpaal bereikt. Maar de koers van Shiba Inu is nog niet meegestegen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Shibarium bereikt nieuwe mijlpaal

Een week geleden werd het netwerk opnieuw gelanceerd. Het netwerk liep bij de introductie namelijk vast, waardoor gebruikers hun tokens niet konden versturen. Vlak hierna zou een nepbericht voor extra commotie hebben gezorgd. Shiba Inu-hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama dreigde zelfs met een rechtszaak.

Toch heeft dit de pret niet weten te drukken. Een dag later hadden gebruikers al ruim 100.000 wallets aangemaakt, en het aantal transacties lag op een half miljoen. De blockchain-explorer Shibariumscan toont dat er momenteel al meer dan 1,01 miljoen wallets zijn aangemaakt, en het aantal transacties is gestegen tot 959.000. De blockgrootte neemt hierdoor nog gestaag toe.

Dit lijkt een forse groei, maar het blijkt dat het aantal nieuwe accounts niet exponentieel is blijven groeien. Ook is het aantal actieve accounts ongeveer de helft van het aantal ten tijde van de herlancering. Het netwerk groeit dus nog steeds, maar op dit moment niet exponentieel.

Advertentie

Shiba Inu koers stijgt nog niet mee

Dit alles zien we terug in de koers van Shiba Inu, de memecoin is namelijk een procent of vijf gedaald. Ondertussen is de rest van de crypto-markt onderhevig aan zijwaartse koersbewegingen of aan lichte dalingen.

De interesse in staking op Shibarium is ook nog niet zo groot. Op het moment ligt er volgens DefiLlama maar 0,05 miljoen dollar aan SHIB vast op het netwerk. Dat is een flinke daling ten opzichte van de piek op 30 augustus, toen lag dit bedrag namelijk op 1,47 miljoen dollar. Wel is de koers sindsdien dus iets gedaald.

In ieder geval hebben de bedenkers grote plannen met Shibarium. Niet alleen moet dit Ethereum-transacties veel efficiënter maken, ook moet Shibarium op termijn de basislaag voor het gehele Shiba Inu-ecosysteem worden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Shiba Inu nieuws

Cryptomiljonair legt uit: zo bracht Shiba Inu hem vlug 1,24 miljoen op
3x goed nieuws voor Shiba Inu & Nederlanders krijgen gratis SHIB
Advertentie