Simon Bosch Simon Bosch
05/06/2023 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 18:01

Binance krijgt belangrijke certificaten, ondanks controverses

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance krijgt belangrijke certificaten, ondanks controverses

Foto: Sharaf Maksumov / Shutterstock.com

Als er één handelsplatform is dat de afgelopen tijd veel negatief nieuws heeft ontvangen, dan is het Binance wel. De grootste cryptobeurs ter wereld is nou niet bepaald het lievelingetje van beleidsmakers, maar toch heeft het nu in drie landen twee ISO-certificaten ontvangen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance krijgt ISO-certificaten

Dat schrijft Binance-CEO Changpeng Zhao op Twitter. Binance heeft certificaten voor de ISO-standaarden ISO 27001 (informatiebeveiliging) en ISO 27701 (dataprivacy) ontvangen. Ze gelden voor Binance’ activiteiten in Frankrijk, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Bahrein, alhoewel het uit CZ’s tweet niet duidelijk is of de twee certificaten gelden voor alle drie de landen.

In ieder geval is het proces voor het verkrijgen van deze certificaten wereldwijd gestandaardiseerd. Ze zijn immers van de International Organization for Standardization (ISO). Dat betekent dat de kans groot is dat Binance dezelfde certificaten ook in andere landen zou moeten kunnen krijgen.

Verder heeft de crypto exchange wel vaker ISO-certificaten in ontvangst genomen. Zo kreeg het in 2019 dezelfde ISO 27001-verklaring van Noorse en Britse beleidsmakers. Eind 2022 kreeg Binance’ Ceffu-dochterbedrijf (voorheen Binance Custody) ook een ISO 27701-certificaat. Het handelsplatform is dus geen vreemde van de certificaten die het nu heeft ontvangen.

Advertentie

Binance heeft problemen met beleidsmakers

Ironisch genoeg zijn informatiebeveiliging en dataprivacy inmiddels niet de aspecten waarom beleidsmakers momenteel kritiek hebben op Binance. Begin dit jaar bleek dat de audit die het platform heeft laten doen van de bitcoin (BTC) op het platform niet goed is verlopen, en dat Binance in feite een gat in de balans had.

Een paar weken geleden ging opnieuw het nieuws dat het geld van klanten zou hebben gebruikt voor eigen doeleinden. Ook wordt het door de Amerikaanse Commodities Futures Trading Commission (CFTC) beschuldigd van marktmanipulatie, waarvoor de beleidsmaker de exchange heeft aangeklaagd. Door alle onzekerheid werd het platform de afgelopen maanden geregeld gekenmerkt door investeerders die hun heil ergens anders zochten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie