Kevin Schijven Kevin Schijven
03/09/2019 13:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/09/2019 13:15

Bitcoin.com lanceert eigen cryptocurrency-exchange, hoopt te kunnen concurreren met Binance en Coinbase

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin.com lanceert eigen cryptocurrency-exchange om te concurreren met Binance en Coinbase

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin.com, de cryptocurrency nieuwssite van bitcoin-miljonair Roger Ver, heeft een eigen cryptocurrency-exchange gelanceerd. Dat blijkt uit een aankondiging gepubliceerd op 2 september.
Het handelsplatform lanceert met een groot aanbod van cryptocurrencies waaronder bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), tether (USDT), litecoin (LTC), ripple (XRP), tron (TRX), zcash (ZEC), EOS (EOS), stellar (XLM) en dash (DASH).
Danish Chaudhry, directeur van de exchange, zegt tegen cryptocurrency nieuwssite Decrypt dat hij hoopt dat het platform de concurrentie aankan gaan met de grote spelers in de markt als Coinbase en Binance.
Om nieuwe handelaren naar het platform te trekken, biedt de exchange voor de komende drie maanden een aantal promotionele voordelen aan waaronder een “negatieve 0.3% trading fee” waarmee traders hun geld op transacties kunnen terugverdienen.
Bitcoin.com werd in zijn huidige vorm gelanceerd in 2015 door Roger Ver. De site alsmede Ver zijn bekend voorstanders van bitcoin cash. Vorige maand nam Stefan Rust de taak van Ver over als CEO. Ver is nu uitvoerend voorzitter van het bedrijf.
In mei werd Ver aangeklaagd door Craig “Faketoshi” Wright voor smaad. De twee zijn in een strijd verwikkeld sinds de hardfork van bitcoin cash vorige jaar november. De smaadzaak werd echter verworpen omdat de rechtbank geen jurisdictie over de zaak had.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie