Roy van Krieken Roy van Krieken
03/06/2022 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2022 15:11

Bitcoin exchanges trekken de broekriem aan, ontslaan personeel

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchanges trekken de broekriem aan, ontslaan personeel

Foto: Volodymyr_Shtun/Shutterstock

De crypto markt ligt op zijn gat en sommigen spreken ondertussen zelfs van een ware ‘crypto winter’. Vrijwel elke investeerder en handelaar zal op een bepaalde manier de effecten van de huidige staat van de markt voelen. Ook crypto exchanges worden geraakt. Zo lijkt het erop dat verschillende exchanges, waaronder Gemini en Coinbase, kosten moeten besparen door afscheid te nemen van personeel.

Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto winter

Gisteren maakte Amerikaanse crypto exchange Gemini bekend dat er op dit moment zeker sprake is van een crypto winter. Zij verwachten ook dat deze turbulente tijd best nog een poosje kan gaan duren. Om die reden gaat Gemini zich enkel nog richten op cruciale onderdelen van hun bedrijfsvoering. Dit heeft als gevolg dat een significant aantal werknemers van Gemini wordt ontslagen.

“Elk groot bedrijf in de geschiedenis heeft gelijkaardige uitdagingen gekend en Gemini is niet anders. En hoe pijnlijk dit moment ook is, we zien het uiteindelijk als een kans om onze sterkste ideeën en klantgerichte producten verder uit te bouwen.”

Er wordt verwacht dat in totaal 10% van alle werknemers bij Gemini de deur wordt gewezen.

Coinbase

Ook Coinbase voelt de pijn vandaag de dag. Zij maakte gisteren bekend dat ze niet langer op zoek waren naar nieuw personeel ter voorbereiding op moeilijke tijden voor de exchange. Een grote hoeveelheid personeel is simpelweg een te hoge kostenpost tijdens een periode waarin de inkomsten van exchanges voor een deel verdampen. Executive bij Coinbase, L.J. Brock, had het volgende te zeggen:

“Tijdens onze Q1 earnings call hebben we besproken dat headcount en een verscheidenheid aan andere uitgaven voor ons de belangrijkste manieren zijn om onze kosten te beheersen. Hoewel we deze beslissing niet lichtvaardig hebben genomen, is het de voorzichtige beslissing gezien de marktomstandigheden.”

Volgens Brock heeft Coinbase er natuurlijk wel rekening mee gehouden dat de crypto markt enorm volatiel kan zijn. Echter, de huidige combinatie van macro-economische factoren zorgt ervoor dat er een situatie is ontstaan die nog niet eerder is gezien binnen de crypto industrie.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie