Timo Bult Timo Bult
18/12/2022 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/12/2022 18:01

Crypto rewind: Bitvavo en het gat van €280 miljoen, en meer crypto nieuws

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rewind: Bitvavo en het gat van €280 miljoen, en meer crypto nieuws

Foto: Gearstd/Shutterstock

De week zit er alweer bijna op en er is, zoals vrijwel elke week, weer een hoop gebeurd. In deze rewind van week 50 zetten we het grootste crypto nieuws voor je op een rij. We beginnen met Bitvavo, de Nederlandse exchange die groots in het nieuws kwam.

Bitcoin en olieprijzen reageren extreem volatiel op geopolitieke spanningen
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitvavo heeft gat van €280 miljoen, maar kan dit zelf ophoesten

Het grootste nieuws deze week was dat Bitvavo een gat heeft van €280 miljoen. Dit gat is ontstaan nadat crypto-leenplatform Genesis te maken kreeg met liquiditeitsproblemen. Dat vloeit weer voort uit de situatie bij FTX.

Bitvavo heeft €280 miljoen van klanttegoeden vastzitten in deze constructie. Even was er paniek onder Nederlandse crypto-investeerders. Gelukkig blijkt het allemaal mee te vallen. Al vrij snel liet de CEO van het handelsplatform namelijk weten dat de €280 miljoen door Bitvavo zelf zal worden opgehoest. Klanten zullen dus niets merken van het gat. Ook zal de cryptobeurs dus niet ten onder gaan door de situatie.

Nog geen account bij Bitvavo? Tot en met 31 december kunnen nieuwe gebruikers €10 gratis claimen op het platform. Lees hier meer over deze actie!

Advertentie

Volatiele bitcoin koers door nieuws uit VS

Deze week was de bitcoin (BTC) koers na een relatief rustige periode plotseling erg volatiel. In de eerste helft van de week steeg BTC met bijna 8% in waarde. Dat was in aanloop naar de FOMC meeting in de Verenigde Staten omtrent het bepalen van het rentepercentage.

Deze stijging hield helaas geen stand. In de tweede week daalde de bitcoin prijs namelijk met bijna 10% in waarde. Kortom, het lijkt erop dat de prijs deze week lager zal gaan sluiten.

Bitcoin, goud en zilver krabbelen op na extreem volatiel oorlogsweekend
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Binance kan miljardenuitstroom vooralsnog aan

Naast Bitvavo kreeg ook Binance te maken met problemen. Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, zou volgens bronnen aangeklaagd gaan worden door de autoriteiten in de VS. Daar blijkt vooralsnog niet veel van te kloppen. Desalniettemin was dit een van de redenen waarom investeerders liever het zekere voor het onzekere deden; hun crypto weghalen bij Binance.

Volgens Andrew Thurman van blockchain-analyseplatform Nansen kreeg de gele reus op een zeker moment te maken met een uitstroom van maar liefst $3 miljard in 24 uur tijd. Vooralsnog kan Binance de druk aan, en neemt die druk gelukkig alweer af.

Wil jij direct in je feed op de hoogte blijven van het belangrijkste crypto nieuws? Volg Crypto Insiders op Instagram, waar wij onze volgers het interessantste nieuws voorschotelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie