Roy van Krieken Roy van Krieken
09/09/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2023 09:00

Crypto van iPhone gebruikers in gevaar: update nu

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
iPhone-apple-crypto-lek-update

Foto: Shutterstock/Gabo_Arts

De technologiegigant Apple moest onlangs flink aan de bak toen er een flinke kwetsbaarheid in het besturingssysteem van veel Apple producten werd ontdekt. De kwetsbaarheid zou zeker ook een bedreiging vormen voor crypto beleggers met een iPhone. Kwaadwillenden zouden in staat kunnen zijn toegang te krijgen tot crypto wallets op de populaire smartphones, dat meldt Forbes

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De ontdekking van de kwetsbaarheid op iOS

Citizen Lab, een onderzoeksgroep gespecialiseerd in spionage-software, ontdekte de gloednieuwe hacktechniek. Deze techniek zou het voor aanvallers mogelijk maken om op afstand toegang te krijgen tot een iPhone en potentieel zelfs cryptocurrency te stelen. Citizen Lab heeft Apple netjes op de hoogte gebracht van deze kwetsbaarheid voordat ze erover schreven in hun blogpost.

De kwetsbaarheid maakt gebruik van PassKit, het framework achter iPhone-apps zoals Apple Pay en Wallet. Hierdoor kunnen aanvallers kwaadaardige afbeeldingen via iMessage naar het slachtoffer sturen zonder dat er enige interactie van het slachtoffer nodig is. Volgens Citizen Labs kan het zelfs zo ver komen dat aanvallers er met private keys van crypto wallets vandoor gaan. 

 Changpeng Zhao (CZ), de CEO van crypto exchange Binance, waarschuwde iPhone-, iOS- en iPadOS-gebruikers meteen dringend hun apparaten te updaten. Hij tweette:

 “De Apple iOS/iPadOS 16.6.1 updates van vandaag bevatten een beveiligingspatch voor een iMessage kwetsbaarheid die op afstand code kan uitvoeren zonder enige interactie van het slachtoffer. Het wordt al uitgebuit… Update [je iPhone] onmiddellijk.” 

Gevolgen voor de crypto markt 

Het alarmerende iPhone-beveiligingslek komt vlak voordat de nieuwste iPhone-onthulling op 12 september plaatsvindt. Ook was gisteren te lezen dat iPhones in China werden verboden voor bepaalde personen, met als gevolg een flinke snoekduik van de waarde van Apple. In totaal verloor het bedrijf meer dan $200 miljard aan marktkapitalisatie.

Hoewel de directe impact van dit beveiligingslek nog onbekend is, toont het de kwetsbaarheid van moderne technologieën, vooral als het gaat om de veiligheid van digitale activa zoals cryptocurrencies. Gebruikers worden aangemoedigd om hun apparaten regelmatig te updaten en waakzaam te blijven tegen mogelijke bedreigingen.

 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Advertentie