Roy van Krieken Roy van Krieken
26/11/2022 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/11/2022 11:00

Elon Musk en Michael Saylor halen uit naar SBF

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Escandalosas cifras de FTX: Mil millones de dólares en déficit

Foto: Marquess789/Shutterstock

Niet lang geleden stond Sam Bankman-Fried (SBF) bekend als lievelingetje van de crypto wereld. Echter, alles veranderde toen zijn exchange, FTX, plotseling instortte. SBF zijn reputatie veranderde in een oogwenk. Elon Musk en Michael Saylor noemen het handelen van SBF zelfs crimineel

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SBF in de Wall Street Journal

Onlangs publiceerde het grote Wall Street Journal een stuk over SBF en de ondergang van zijn exchange. Het stuk ging in op het feit dat de plannen van SBF ‘om de wereld te redden’ nu ineens niet meer door kunnen gaan. Volgens zowel Musk als Saylor slaat dit artikel van de WSJ volledig de plank mis.

Elon Musk stelt op Twitter dat de WSJ op deze manier een ‘voetmassage’ geeft aan een crimineel. 

Ook Michael Saylor, voormalig CEO van MicroStrategy, wilde niets van het WSJ artikel weten. Volgens hem is het overduidelijk dat SBF op extreem grote schaal fraude heeft gepleegd. Saylor stelde zelfs dat SBF geen plannen had om de wereld te redden maar’ om de wereld te stelen’.

“Sam vervalste miljarden aan tokens via effectenfraude, blies dat op met nog eens miljarden via boekhoudfraude, nam miljarden in beslag van klanten via bankfraude, corrumpeerde de gevestigde orde met het vuile geld en verkocht vervolgens in paniek miljarden aan gestolen Bitcoin om de markt te laten crashen.”

FTX-drama

Beide heren zijn dus overduidelijk niet gecharmeerd van de manier waarop de WSJ over het FTX-debacle heeft geschreven. Musk en Saylor zijn het niet eens met het voorzichtig positieve daglicht waarin SBF wordt geplaatst. Het typeren van SBF als iemand die de wereld zou willen redden is volgens hen totaal niet op zijn plaats. 

Waarschijnlijk zullen de klanten van FTX het eens zijn met Musk en Saylor. Een paar dagen was in het crypto nieuws te lezen dat FTX nog zeker $3 miljard aan schulden heeft openstaan bij tenminste 50 verschillende schuldeisers.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie