Timo Bult Timo Bult
28/12/2019 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/12/2019 18:45

Handelsvolumes bitcoin (BTC) in Venezuela en Argentinië vestigen nieuw record

Het bitcoin (BTC) volume op peer-to-peer (P2P) handelsplatform LocalBitcoins heeft zowel in Venezuela als in Argentinië een nieuw record bereikt. Dit blijkt uit gegevens van Coin Dance. De nieuwe records zijn waarschijnlijk het gevolg van de economische situaties in de twee landen.
Uit de data blijkt dat het volume in Venezuela de 428 miljard bolivar heeft bereikt, wat gelijk staat aan ongeveer $24,8 miljoen. Dit is een stijging van 15,6% ten opzichte van het vorige record, dat vorige week werd gevestigd.
In Argentinië steeg het handelsvolume naar 32,6 miljoen Argentijnse pesos, wat ongeveer $544.905 is. Het nieuwe record ligt ruim 34% hoger dan het vorige record, dat twee weken geleden werd gevestigd.
Op de grafieken van Coin Dance is te zien dat de handelsvolumes op het P2P-platform al meer dan een jaar flink aan het stijgen zijn. Dit zou voornamelijk te maken hebben met het feit dat de twee landen in een crisis verzuild zijn geraakt.
Zo heeft Argentinië te maken met een heuse valutacrisis. De nationale valuta van het land, de peso, verloor een flink deel van zijn waarde als gevolg van de onzekere politieke situatie in het land. Om de inflatie in bedwang te kunnen houden voerde de centrale bank van het Zuid-Amerikaanse land allerlei monetaire maatregelen in. Zo mogen Argentijnen geen bitcoin meer kopen met een creditcard.
Ook Venezuela zag de waarde van zijn nationale valuta flink in waarde dalen. De president van het land, Nicolas Maduro, lanceerde daarom in 2018 een eigen cryptocurrency; de petro. Deze cryptocurrency is aan de oliereserves van het land gekoppeld en is een manier om de internationale sancties te omzeilen. Onlangs maakte de president van het land bekend dat hij de petro zal gaan ‘airdroppen’ in een poging om de adoptie van de crypto te stimuleren.
Inwoners van zowel Venezuela als Argentinië lijken echter steeds vaker een uitweg te vinden in bitcoin. Deze cryptocurrency wordt namelijk door niemand gecontroleerd en is volledig immuun tegen nationale wetgeving of sancties.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie