Timo Bult Timo Bult
15/06/2019 16:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 12:48

Ook cryptocurrency exchange Bittrex gaat Amerikaanse gebruikers weren

Na de aankondiging van cryptocurrency exchange Binance heeft de Amerikaanse exchange Bittrex nu ook aangekondigd dat Amerikaanse klanten in minder cryptocurrencies kunnen gaan handelen. Bittrex zal een aantal van zijn markten overhevelen naar zijn internationale platform, Bittrex Internatonal.
In een e-mail en een aankondiging op Bittrex’ website kregen gebruikers te horen dat een groot aantal tokens wordt verwijderd van het Amerikaanse platform. Deze maatregelen gaan volgens de aankondiging op 28 juni van kracht. Bittrex geeft daarnaast een lijst met tokens die als gevolg van deze maatregel verdwijnen:
cryptocurrency-exchange_Bittrex_verwijdert_cryptocurrencies_van_handelsplatform
Amerikanen zullen nog wel toegang hebben tot tokens die zij al in hun bezit hebben. Daarnaast zullen de custody-services en wallets van de exchange voor een aanzienlijke tijd actief blijven. Zodoende krijgen de Amerikanen genoeg tijd om tokens te verkopen of op te nemen.
Met de beslissing lijkt het erop dat ook Bittrex langzaam vertrekt uit de Verenigde Staten. De exchange, die op dit moment nog in Seattle gevestigd is, zou vooral moeilijkheden hebben met wet- en regelgeving in het land. In de aankondiging schrijft de exchange:

Net als andere deelnemers van de industrie zullen we blijven pleiten voor wetten en regels die innovatie bevorderen.

Gisteren maakte cryptocurrency exchange Binance nog bekend dat het vertrekt uit de Verenigde Staten. Over 90 dagen kunnen gebruikers die in de VS wonen of gebruikers met een Amerikaans paspoort geen gebruik meer maken van het handelsplatform.
Wel kondigde Binance aan dat het bezig is met het opzetten van een Amerikaans platform. Wanneer dit platform precies gelanceerd zal gaan worden is nog niet precies bekend. Tot die tijd kunnen Amerikanen geen cryptocurrencies meer verhandelen op het platform.
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie