Rico Engelbarts
24/02/2019 14:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2019 14:00

Zuid-Koreaanse beurs wacht af wat SEC doet met Bitcoin-ETF

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
zuid-koreaanse_exchange_wacht_af_wat_amerikaanse_SEC_met_bitcoin_ETF_doet

Niet alleen de cryptocurrency-community is geïnteresseerd in de beslissing die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) uiteindelijk zal gaan nemen met betrekking tot de twee bitcoin-ETF aanvragen. Ook de Zuid-Koreaanse beurs operator Korea Exchange (KRX) wacht af wat de Amerikaanse toezichthouder gaat doen. Op basis daarvan zal het gaan beslissen of en hoe een Koreaanse bitcoin-ETF op de markt gebracht kan worden.
Een anonieme official van de beurs operator deed in een interview met de Korean Herald verschillende uitspraken over het onderwerp. Zo zei hij dat de situatie in de VS het Koreaanse KRX kan helpen begrijpen hoe dergelijke derivatenproducten in Zuid-Korea gelanceerd zouden kunnen worden:

De VS is een voorloper op de cryptocurrency-markt en gerelateerde derivaten. Daarom observeren we de ontwikkelingen en de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission rondom bitcoin ETF’s.

Ondanks het feit dat Initial Coin Offerings (ICO’s) verboden zijn in Zuid-Korea, zet het Aziatische land hoog in op blockchain. Het maakte in totaal 1 biljoen Koreaanse won, zo’n €785 miljoen, vrij voor onderzoek naar de nieuwe technologie. Zo zijn er verschillende blockchain-projecten in ontwikkeling die voor onder andere meer transparantie binnen de overheid moeten zorgen.
Rond 5 april zal de SEC een eerste beslissing gaan nemen over twee bitcoin-ETF voorstellen; een voorstel van CBOE en VanEck, en een voorstel van Bitwise en NYSE Arca. Dat een bitcoin-ETF uiteindelijk goedgekeurd zal gaan worden is hoogstwaarschijnlijk. Een commissielid van de SEC, Robert J. Jackson Jr. zei tijdens een interview namelijk te verwachten dat dit uiteindelijk zal gaan gebeuren:

Denk ik dat een van de voorstellen uiteindelijk zal voldoen aan de normen die we hebben opgesteld? Ik hoop het, ja, en ik denk van wel.

Mocht een van de ETF-voorstellen goedgekeurd worden, dan zal dit volgens experts leiden tot meer liquiditeit op de crypto-markt. Een gevolg daarvan zou een stijgende bitcoin-koers en eventueel een nieuwe crypto-boom zijn.
De SEC heeft tot 5 april de tijd om een besluit te vormen. Het kan de voorstellen aannemen, verwerpen of het besluit verder uitstellen. Dit laatste zal hoogstwaarschijnlijk gaan gebeuren aangezien de SEC er geen baat bij heeft om tijdens de eerste termijn al een beslissing te nemen. De SEC kan een aanvraag meerdere keren uitstellen, maar heeft maximaal 240 dagen de tijd om een oordeel te vellen. Het is hierdoor waarschijnlijk dat we pas in 2020 een eerste bitcoin-ETF live zullen zien gaan.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie