Jaxx

Jaxx is een populaire multi-currencry-wallet ontwikkeld door Decentral. De Canadese start-up Decentral is een gerenommeerd bedrijf binnen de cryptowereld dat vooral bekend is door zijn Bitcoin ATM’s, de Jaxx wallet en andere services binnen het cryptocurrency ecosysteem.

De Jaxx wallet ondersteunt momenteel zeven cryptocoins waaronder Bitcoin, Ethereum en Dash.

Jaxx heeft gebruiksgemak hoog in het vaandel. Naast dat de interface gebruiksvriendelijk en intuïtief is, ziet het geheel er ook strak en gelikt uit; voor veel van de concurrentie geldt dat hier nog winst is te behalen. Toch kampt Jaxx zo nu en dan met bugs en vertraging, wat ervoor zorgt dat sommige handelingen herhaald moeten worden.

Wanneer je Jaxx gebruikt is het wisselen tussen cryptomunten, het verzenden en ontvangen van coins, het invoeren van adressen en het scannen van QR-codes kinderspel. Helaas voelt het geheel af en toe minder soepel door bugs en vertragingen. Het toegewijde team van Decentral lijkt continu bezig te zijn met verbeteringen om de perfecte balans tussen veiligheid en gebruiksgemak te vinden.

Ondanks de goede veiligheid van Jaxx is de wallet net zoals andere software wallets aangesloten op het internet, wat de kans om gehackt te worden groter maakt dan bij een hardware wallet.

Wallet aanmaken

Voor het aanmaken van een Jaxx wallet hoef je alleen de software te downloaden. Deze is te downloaden voor Windows, Mac en Linux of als browserextensie, Android app of iPhone app.

Voor- en nadelen van de Jaxx wallet

Het gebruik van een hardware wallet is een veilige keus. Hieronder staan een aantal voordelen en nadelen op een rij.

Voordelen

  • Ideaal voor beginners
  • Prachtig design
  • Intuïtieve interface.
  • Multi platform (Android, iOS, OS X, Linux, Windows, Chrome)

Nadelen

  • Minder veilig dan een hardware wallet
  • Geen tweestapsverificatie (two factor authentification of 2FA).
  • Niet open source
  • Jaxx heeft soms nog last van bugs en vertragingen

Jaxx is net zoals de Exodus wallet geïntegreerd met de exchange Shapeshift. Hierdoor heb je als Jaxx gebruiker geen externe exchange nodig om coins om te wisselen.

Laatste nieuws