Bitcoin_BTC_weekanalyse_de_bulls_liggen_op_de_loer

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: de bulls liggen op de loer

12

Na weken van absolute stilstand was er afgelopen week dan eindelijk weer wat volatiliteit. Het was een prettige afwisseling, want door de beweging van afgelopen week wordt er weer wat perspectief gecreëerd. Zoals enigszins verwacht was er een break naar beneden, maar ondanks dat we even een scherpe daling hadden initieel naar $6.320 en vervolgens $6.220 (op Bitfinex), hield de neergang daar op. Na meer dan twee maanden zijn we nog steeds niet door de $6.200 heen! Enfin, de break van afgelopen week heeft mijn outlook dan ook iets gewijzigd van overwegend bearish naar neutraal en dit komt voornamelijk omdat de koers van Bitcoin al geruime tijd niet door de $6.200 weet heen te breken en tegelijkertijd steeds hogere dieptepunten maakt.

Bitcoin_BTC_weekanalyse_de_bulls_liggen_op_de_loer_afbeelding_1
Afbeelding 1: Dagelijkse grafiek Bitcoin – hogere pieken

Afgelopen week hield de stijgende rode trendlijn, zoals te zien in afbeelding 1, weer stand en dit is een zeer positieve ontwikkeling. De beren proberen geld te verdienen aan hun shorts en de hoeveelheid shorts was afgelopen tijd dan ook astronomisch hoog op Bitfinex, maar op dit moment lijkt het geheel steeds meer op een bear trap. Tegelijkertijd zijn de hoeveelheid longs op Bitfinex (hoewel stijgend) nog steeds lager dan het aantal shorts en dit zorgt voor een gunstige positie van de bulls. De bulls hebben namelijk al deze shorts al geabsorbeerd en zodra de shorts worden ‘gecovered’ zal dit voor een aardige koopgolf zorgen.

Op de maandelijkse grafiek is ook zeer goed zichtbaar hoe het bearish momentum is afgenomen de afgelopen tijd.

Bitcoin_BTC_weekanalyse_de_bulls_liggen_op_de_loer_afbeelding_2
Afbeelding 2: Maandelijkse grafiek Bitcoin

In afbeelding 2 is duidelijk te zien hoe de ‘bodies’ van de ‘candles’ steeds kleiner worden terwijl er support wordt gevonden op de $6.000 grens en het volume afneemt. Dit is tevens te zien op de grafieken van vele altcoins. Tegelijkertijd is ook goed te zien hoe de Stoch-rsi zich absoluut op het vriespunt bevindt. Er zit geen enkel leven in de Stoch en vanuit een risk-reward perspectief is er dan ook vrij veel upside-potentieel.

Alle kaarten op tafel; ik heb afgelopen week mijn short gecovered op $6.250 en een long geopend op een gemiddelde ‘entry price’ van $6.273. Het feit dat ik ‘long’ ben op Bitcoin zegt niet dat ik zeer bullish ben. De situatie van afgelopen week (short/long verhouding en support rond de $6.200) zorgde in mijn optiek voor een zeer goede risk-reward verhouding. Desalniettemin ben ik zeer op mijn hoede en heb ik een scherpe stop-loss. Een break door de $7.000 zou interessant worden en afhankelijk van de voorwaarden (niet van dat Tether gedoe wat we zagen op Bitfinex twee weken geleden) zou dit mijn outlook bullish maken. Tegelijkertijd is een break door de $6.000 niet goed. Hoewel de wekelijkse stoch-rsi zich al een tijdje op het vriespunt begeeft (zie afbeelding 2) zou een break door de $6.000 voor een ware ijstijd zorgen.

De Bulls loeren op een opening om de trend weer terug te pakken en het getreuzel en gebrek aan vermogen van de bears om door de $6.000 heen te breken biedt een goede basis voor deze aanval. Na weken van saaiheid geloof ik dat speculeren over de koers van Bitcoin weer leuk gaat worden!

Tot volgende week!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Satos

9/10

€9.848,29 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.911,48 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.724,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.715,98 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.842,60 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.027,00 Kopen
Laatste nieuws