Bitcoin_week_analyse_een_korte_rally_op_komst

Bitcoin (BTC) koers weekanalyse: een (korte) rally op komst?

0

Welkom bij weer een nieuwe Bitcoin koers weekanalyse! Afgelopen week was er weinig te beleven met betrekking tot de koers op de korte opleving van woensdag na. De markt begeeft zich voornamelijk in een zone tussen de $6.200 en de $6.600 en lijkt daar vooralsnog niet uit te komen. Toch zijn er een aantal redenen waarom ik denk dat er op de korte termijn een rally op komst is. Laten we beginnen.

De markt is bearish, de grafieken zien er over het algemeen slecht uit (voor de bulls), ETFs worden constant afgekeurd, China wil strenger toezicht op crypto’s en de hoeveelheid shorts op Bitcoin hebben een All-Time-High. Iedereen denkt dat Bitcoin naar beneden gaat en juist daarom denk ik dat we op de korte termijn een tegenovergestelde reactie zullen zien.

De afgelopen week zijn de hoeveelheid shorts flink toegenomen terwijl de hoeveelheid longs zijn afgenomen of gelijk gebleven; op afbeelding 1 is dit duidelijk te zien. Op deze 3-dagen grafiek heb ik de hoeveelheid shorts uiteengezet tegenover de hoeveelheid longs op Bitfinex.

Bitcoin_week_analyse_een_korte_rally_op_komst_grafiek1
Afbeelding 1: Bitcoin Shorts vs longs Bitfinex – 3 dagen grafiek

Terwijl de hoeveelheid shorts flink toenam bleef de koers van Bitcoin echter relatief onveranderd en boven de $6.200. Met andere woorden, deze grote hoeveelheid shorts is de afgelopen dagen geabsorbeerd door de markt zonder dat de koers een grote duik maakte. Tegelijkertijd zien we dat de momentum indicatoren van de short grafiek ‘overbought’ en ‘vermoeidheid’ tonen (afbeelding 2) terwijl de momentum indicatoren van de long grafiek het tegenovergestelde laten zien (afbeelding 3).

Bitcoin_week_analyse_een_korte_rally_op_komst_grafiek2Afbeelding 2: Bitfinex shorts – 3 dagen grafiek

Op afbeelding 2 is duidelijk te zien hoe de Stoch-RSI op het punt staat om te draaien. Tevens lijkt de RSI ook te pieken en is de Commodity-Channel-Index al neerwaarts aan het bewegen. In het verleden zijn dit, over het algemeen, goede indicatoren voor een trend-reversal op de korte termijn geweest.

Bitcoin_week_analyse_een_korte_rally_op_komst_grafiek3Afbeelding 3: Bitfinex longs – 3 dagen grafiek

Op afbeelding 3 is precies het tegenovergestelde zichtbaar. De momentum indicatoren van de longs geven aan dat een rally op komst is. Op dit moment is er een grote discrepantie (zichtbaar op afbeelding 1) tussen longs en shorts en over het algemeen zijn deze verschillen kort houdbaar. Daarnaast zou de liquidatie van deze hoeveelheid shorts leiden tot een golf van kooporders wanneer shorts worden geliquideerd of stops worden geactiveerd. Ik geloof dat de meeste stops zich bevinden rondom het niveau van $6.800. Een break door dit niveau zou dan ook een rally activeren die waarschijnlijk de neerwaartse trendlijn rondom de regio van $7.200-$7.400 zal testen (zichtbaar op afbeelding 4).

Bitcoin_week_analyse_een_korte_rally_op_komst_grafiek4Afbeelding 4: Wekelijkse grafiek Bitcoin

Hoewel de kans relatief groot is dat we een korte rally zullen ervaren dient men – zoals we afgelopen week al bespraken – zeer kritisch te blijven (de bulls hebben weinig vertrouwen en de overhead resistance is groot). Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat we ons nog steeds in een bear trend begeven en er nog geen sterke signalen zijn voor de start van een langdurige rally.

Goed weekend allemaal!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws